Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení vyššího využití RAM v Win8

Od: michalsd odpovědí: 3 změna:

Prosím vás, mám na PC 4GB Ram a Win8.

Jen v základu když je puštěný systém + firefox + thunderbird a otevřených pár složek mi to zabírá až půlku paměti.

Pak si pustím ještě aplikaci která potřebuje ke své práci asi 1,3GB RAM.

Dle integrovaného Task Manageru je využití RAM vždy nejvíce tak 80%. Ale spíše obyčejně 73%. Tušímže jsem nikdy větší využití než 80% neviděl. Je tam tedy pětina nevyužité paměti RAM.

Ono stačí když využití RAM je nad 70% tak počítač se chvílemi těžce zpomalí - v Task Manageru je graf využití HDD na 100% a s počítačem není třeba pět minut řeč. A já potřebuji dělat.

Domnívám se že počítač překopírovává dočasné souobory z ramky na disk. Je možné nějak přenastavit větší využití paměti RAM?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Ano, je.

Najděte si přes okénko vyhledávání "virtuální paměť"

hodnocení

0x

Přidej paměť.

rv*
hodnocení

0x

Pět minut čekat na odezvu systému? Pokud to není způsobeno různým malware, viry a podobně, tak používáte asi moc náročné aplikace, které vyžadují lepší hardware (typu úpravy videa). Čím to je poznáte třeba tak, že po reinstalaci windows vše běží jak má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]