Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jelikož jsem zakoupil tablet budu potřebovat wifi router moc nerozumím např. 4xlan 1x wlan můžete mi to někdo vysvětlit?Dále se chci zeptat na co se mám při výběru zaměřit - pokrýt potřebuji 3+1 v paneláku. Dále bych se chtěl zeptat často jezdím na služební cesty a kompletně doma vypínám elektřinu - nevyresetuje se po vypnutí router?Existuje nějaký kterému toto vypnutí nevadí? Díky za odpovědi.
Šindelář
1x wlan: 1 připojení (ethernetovým kabelem) směrem do internetu, např. k modemu ADSL.
4x lan: 4 připojení (ethernetovým kabelem) směrem k domácím PC, bez dalších "krabiček" lze připojit pomocí kabelů až 4 PC, notebooky apod. Wifi je na stejné úrovni, jako tato 4 připojení (jakoby 5. připojení, ale vzduchem, wifi stačí 1 na obsloužení několika tabletů, notebooků apod.).
Nastavení routeru se ukládá do "trvalé" paměti, vypnutí žádnému routeru nevadí.
Konkrétní tip na router nemám, nepoužívám (nechci) wifi. V paneláku by mohl být problém se sousedy, když všichni okolo budou mít taky doma wifi, nemuselo by mít spojení očekávanou kvalitu .
Dobrý den, zakoupil jste tablet a máte také domů zavedený internet? Podívejte se na stránky svého poskytovatele internetu a tam uvidíte zařízení, které doporučuje on a je jistota, že budou fungovat bez problémů. Počet LAN je počet "zásuvek", do kterých je možno připojit drátem PC (tedy, 1 až 4 PC). Pro tablet Vás bude zajímat spíše "wifina". Jinak, můj router WELL se po vypnutí proudu, resp. jeho zapnutí nějakou dobu "vzpamatovává", ale nastavení si udrží. Zdravím!
A je tento Wifi router stavěný na časté odpojení od sítě?Ničí se tím? Díky za odpověd
Šindelář
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.