Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučnost a zahřívání notebooku

Od: jamaran* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

máme doma 2 stejné notebooky: Acer V3-571G se stejnými systémy (Ubuntu 14.10). Když jsem mě dnes jeden člen rodiny požádal, abych mu tam něco nainstaloval, tak jsem si ten jeho postavil vedle toho mého a všiml jsem si, že ten jeho je méně zahřátý a nevydává takové zvuky jako ten můj. Oba jsem vypnul a zapnul, ale stejně na tom byl ten můj hůř. Konkrétně mi více nahlas dělá takové "ššššš..." a hodně se zahřívá v okolí touchpadu. Nevíte čím by to mohlo být?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

a kdy byl naposled čištěn chladič?

hodnocení

0x
Nejprve zkuste vysát, případně vyfoukat.. předpokládám zanešený větráček a špínu na cestě chlazení... ten zvuk je větráček, to zahřívání je nedostatečné chlazení...Pokud bude pročištěno a nepomůže, ozvěte se.doplněno 06.12.14 16:14: Jak psal Luha níže - je možné, že procesor má vysoké vytížení - dva antiviry, dva fireware, ... něco na pozadí, co tam zbytečně valí "nonstop" ...Pokud máte možnost reinstalovat, je to nejjednodušší forma :)doplněno 06.12.14 16:28: Pak je on-line rada těžká... zkuste nějaký program na diagnostiku HW - možná je před odchodem HDD, možná jiná část...Byl při reinstalaci formátován disk?
jamaran*
hodnocení

Větráček moc zanešený nebyl (laptop mám teď 1 rok), ale i tak jsem ho pročistil → nepomohlo to.

jamaran*
hodnocení

Na pozadí mi nic jiného, než systémové věci neběží a notebooky jsem reinstaloval nedávno, asi před 2 týdny.

doktpr365*
hodnocení

0x

Ucpaný výdech a sání na chlazení od spodu. Profouknout,vyčistit. Taky mito dělalo byl tak hlučný,že pomalu nebyla slyšet televize. Vyfoukáno a je ticho.

luha*
hodnocení

0x

Mě to dělal nový program, který běžel na pozadí a přetěžoval procesor. Důsledkem bylo to, že se musel více chladit. Po odinstalaci bylo vše v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]