Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavění PC firmou či svépomocí

Od: nimha® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

budu si pořizovat PC, cca za 25kkč, a přemýšlím, jestli si ho stavět sám či nechat postavit (kupované "z fabriky" nechci). Komponenty budou asi z CZC, kde mají i možnost si nechat PC sestavit a to zdarma. Nevím ovšem, jak moc je to s kvalitou (pečlivostí) sestavení a hlavně zda tyto stavěné PC nejsou odbytištěm pro nějaké podřadnější díly (použité, z reklamací atd.). Máte s CZC stavěním kompu něj. zkušenosti?

Postavit sám bych asi zvládl, dělal jsem to tedy jednou, asi před 10 lety, ale nevím, jestli má cenu se s tím babrat...

Předem děkuji za Vaše rady a postřehy.

OS si budu instalovat tak jako tak sám.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Nimha jen tak si zkus sestavit virtuální sestavu a porovnat ceny v různých eshopech. Nemám nic proti CZC, Alza, Mironet,... ale to jsou všechno předražený shopy. Na té ceně 25K sestavy to bude v klidu dělat rozdíl 2-3000Kč ve prospěch malého, ale hodně dobře hodnoceného shopu.

Vše řešit přes heureka.cz/...

srovnanicen.cz/...

http://www.zbozi.cz

A možná kouknout i na Aukro na zánovní díly levně a s třeba téměř plnou zárukou.

doplněno 05.12.14 18:35:

Při té ceně to taky klidně můžeš nakoupit ve 2-3 eshopech a pořád to budeš mít všechno s dopravou zdarma :)

hodnocení

Díky, to je dobrý nápad. Až budu mít finální seznam komponent, mrklnu na to a pokud bude úspora jak píšeš, nebudu váhat. Pak sestavení od CZC pchopitelně padá.

hodnocení

1x

Firma CZC je slušná, ale stavěné krabice mají samozřejmě sem tam chybičku... Většinou dostanou nějakou výhodnou nabídku jednoho druhu komponent, vrazí ji do PC, kdy tato součástka pak degraduje celou sestavu..

Mnoho lidí tu už v případě různých dotazů a posouzení uvedlo, že vlastnoručně stavěný PC vyjde i levněji. Zkuste se tedy zaměřit na vlastní potřeby, sestavte si svoji mašinku dle představ a pošlete sem k posouzení. Experti ji zde omrknou a připíšou námitky...

hodnocení

No, já myslel sestavení PC z přesně těch komponent, co si určím já. Tj. nakoupit u nich komponenty dle svého výběru a oni nabízí jako bonus z toho sestavit PC (zdarma). Otázka je výhody / nevýhody tohoto řešení.

Nějakou vizi už jsem dal dohromady, dám to sem za chvíli.

petan*
hodnocení

0x

Zdravím, loni jsem si u CZC kupoval nové PC za 28tis. a nechal si ho od nich i sestavit a mohu jen a jen doporučit! Vše naprosto perfektně sestavené, vše co zbylo ( kabely k desce, grafice apod.) mi taky poslali. Do poznámky jsem uvedl, že chci všechny kabely schovat za desku, jelikož jsem měl bednu co to umožňovala a taky bez problému! Lépe by to nikdo nesložil, takže klidně bez obav objednej :)

praivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]