Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manuál k NTB

Od: jirkamatapat* odpovědí: 11 změna:

Zdravím,nenašel by se u někoho český manuál pro ASUS X552E? Nemusí to být úplná verze,stačil by jen návod k obsluze.Koupil jsem ten NTB vnučce a je tam jen základní popis notebooku.Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Napiš si na jejich technickou podporu. Měli by vyhovět.

k2 - asi jsi těch noťasů moc neviděl. Já k mému dostal CD, na kterém jsou v češtině jak Stručné pokyny, tak i Obecná uživatelská příručka.

k2
hodnocení

0x

Co si pod takovym pojmem "manual" predstavujete?

jirkamatapat*
hodnocení

To k2: Pod pojmem manuál si představuji,jako většina lidí, návod k obsluze jak jsem ostatně uvedl přímo v otázce. Nemáš-li k danému tématu co říci,raději nic nepiš a věnuj se něčemu jinému,rozumíme si?

k2

Aha. Tak ted uz si hrajem na drsnaka, co posila radce pryc? Tak OK. S nicim jako navod k obsluze v CZ jsem se u zadneho NTB nikdy nesetkal. V CZ byvaji pokyny k 1. spusteni, bezpecnostni pokyny a nejeke veci o recyklaci/nakladani s odpady. To, co je v odkazu nize byva v elektronicke podobe na pribalenem CD/DVD. Nicmene v CZ bych to tez neocekaval.
Nyni se jdu venovat necemu jinemu, protoze k danemu tematu nemam co rict.

tomas11*
hodnocení

0x
jirkamatapat*
hodnocení

Díky tomasi11,ten manuál jsem našel na netu taky,jenže je v angličtině.

tomas11*

No ještě bývají (bývaly), přímo v noťasu.Aspoň u toshiby jsem to tak měl , teď co jsem zakoupil nový bez OS , tak pochopitelně nemám nic.

tomas11*

No já to tam mám ale i přeložené .

hodnocení

0x

předem oznamuji, že manuál nemám, tak mne nekamenujte

nikdy mne nenapadlo, že bych měl mít k nějakému výpočetnímu prostředku manuál, stačí technický popis a SW a HW vybavení, pokud je toto míněno tazatelem, tak tedy to mi stačí jako "manuál", nic víc, vše ostatní už je jen uživatelské využití těchto prostředků, pokud chci detailně "prosondovat" pajšl stroje, použiji nějaký SW nástroj, třeba AIDA 64 a jiné, nebo testovací programy na výkon,.., zbytek najdu na netu: popis HW, ovladačů,...)

jirkamatapat*
hodnocení

Pavouku,jak jsem psal v otázce,NTB jsem koupil pro vnučku.Nepotřebuji nějaký obsáhlý manuál,stačil by jen návod k obsluze ze kterého by vyčetla nač jsou tam různé kontrolky a podobně. Já sice doufám,že si s tím holka poradí,jen jsem jí to chtěl trochu ulehčit.Jinak dík za názor.

to není auto, aby ty kontrolky byly důležité, mohou tam být led diody, které signalizují např. zapnutí, práci HDD, stav napájení... a většinou u těch diod je malým písmem napsáno, co označují, zbytek musí zvládnout sama, nejlépe, kdyby jí základy naučil (a to zvládne rychle), někdo, kdo je už v práci s NTB zběhlý (ani z manuálu by některé věci nepochopila)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]