Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Chci si z noťasu stáhnout film na HDD, ale vyskočí mi pak okénko, kde je napsáno "chyba při zápisu: soubory nad 4 GB jsou podporovány pouze na souborovém systému NTFS" Chci se zeptat, co s tím? Soubor v RARU se na HDD zkopíruje, ale prostě už v něm nejde rozbalit. Ten film je ve formátu (.mkv) a celková velikost filmu je 4,61 GB. Mám win7 ultimatum, 64 bit. Jestli mi je ochotný poradit, tak prosím opravdu detailní postup ... takovým to věcem opravdu nerozumím. Moc dík, s pozdravem, Viktor
Dobrý den, Vy máte ten cílový prostor pro rozbalení souboru RAR zformátovaný na FAT32.
Tento filesystém nedovolí umístit soubor větší jak 4 GB - proto je tam ta hláška. Takže, Vy si musíte ten HDD nebo flashku zformátovat na filesystém NTFS. Při formátování přijdete o současná data na HDD nebo flashce - volil bych čistou flashku nebo vše z HDD zálohovat a potom formátovat HDD na NTFS (pokud je na něm operační systém, tak ne - ten se nedá pouze kopírovat).
Zdravím!
Zkonvertujte na tom přenosném HDD souborový systém na NTFS.
v příkazovém řádku jako administrator napište:
convert PISMENO: /fs:ntfs
To PISMENO nahradte samozřejmě správným písmenkem HDD. O data nepřijdete jako při formátování, co vám poradil odborník nademnou.
No opravdu neprijde. Konverze je relativně bezpečná i na systémových discích. Jako IT profesionál jsem zkonvertoval desítky disků, bez ztráty. Měl jste jen potřebu "něco napsat"?
Alespon vidim, proc nesverit svuj pocitac IT profesionalovi. Osobne bych se do takoveto konverze na svem disku bez zalohy nepustil. Natoz to delat bez zalohy na cizim, ci to nekomu radit a to i presto, ze IT profesionalove tvrdi, ze "Konverze je relativně bezpečná i na systémových discích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.