Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebuju poradit jak vhodně zkombinovat barvy na svém webu. Vše je umistěno na jedné stránce. V 5 kostkách, které na sebe navazují a nad každou je menu, které je černé (písmo: bíle)
Mám tam tyto barvy: zelená #117B11
oranžová #FF6C00;
žlutá #FFDD00
červená #FF0D00
fialová #E00CA0
Co si myslíte o této zvolené kombinaci barev? Pokud mi můžete doporučit jiníé pořádí, odstíny budu rád.. Před zelenou část, příde možná ještě jedna jaká by tam mohla být případně barva?
Díky,
Hezký den, ![]()
Já bych doporučil dát si větší pozor na vhodnost barvy pozadí a textu na něm. Považují za dost nevhodné dávat na světle pozadí světlý text nebo na tmavé tmavý text, např. žluté pozadí a bílý text nebo černé pozadi a šedý text atp.. Na některých stránkách to tak sice bývá (možná je to tak moderní), ale je to tak více či méně špatně čitelné a to hlavně pro lidi se slabším zrakem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.