Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows Xp - Nenačítá

Od: filipeew* odpovědí: 19 změna:

Ahoj,

mám problém.

Když chci zapnout počítač takmi všechno najdete až po načítání Windows XP kde obrazovka zčerná.

Zkoušel jsem spouštět v nouzovém režimu ale to nejde a píše to : system32/DRIVERS/pci.sys

Když chci přeintalovat operační systém tak to také nejde. Obrazovka znovu zčerná.

Harddisk jsem také zkoušel vyměnovat a nejde to ani na prvním ani na druhým.

Díky za pomoc :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

možná se něco dočtete zde:

windowserrorfixer.com/...

ovšem nevím, jak ho nainstalujete, když nejde ani nouzák, zkuste provést opravu pod jiným OS (nějaký pod Linuxem, teď si nevzpomenu na název)

hodnocení

0x

Myslím, že tady jste prošvihl registraci kódu - to jsem jednou zapomněl aktivovat přeinstalované WIN XP - .. Kdy byla provedena instalace? Máte originál CD? Můžete zkusit opravu systému?

doplněno 26.11.14 15:05:

Vaše info moc nepomohla... jak dlouho to šlo "do dneška"? měsíc by odpovídal na ten aktivační kód. Máte možnost obnovení z nějakého bodu? Dejte do nouzového režimu, zkuste vrátit třeba týden zpět...

filipeew*
hodnocení

Do dnešního rána to šlo. Jen se o PC zakopl a už to píše tuto hlášku.

jako doslova zakopl? tak to se vám někde pohnul káblík na základní desce

filipeew*
hodnocení

Zakpl nohou. Střední rána.. Káblíky jsem zkoušel.

jason*

Podle toho co čtu mi připadá, že máte OS XP ilegál. Tady toto koncové PC "zlikviduje" Microsowt. Pomohlo by legalizační CD, ale! XP jsou za "zenitem", už nemají podporu. Jinými slovy jsou historií. Aktualizace 0, podpora 0. Je to diktát Microsowtu aby vydělali na novém OS, tak starý, bezvadný, stabilní a funkční likvidují. POZOR na OS Win 8. Je to šunt jako byly Visty, nic v tom nechodí a brání se novému HW i SW

doplněno 26.11.14 16:38:

Jakým postupem postupujete v případě pokusu o přeinstalaci OS. To co píšete nemůže ovlivňovat OS XP, ale poškozený PC. Instalace OS jede z Biosu

filipeew*
hodnocení

Ale to se přece nemůže stát že o PC zakopnu.

Pokud je licence v pořádku a problém se vyskytl po zakopnutí o kabeláž, je problém v kabeláži...

tj. může být povyskočený čip, chyba na základové desce, vyskočená ram, zkrat ... "něco je špatně" a vím co tomu je - je to rozbitý !

Pokud jste přesvědčen, že jsou kabely a komponenty v pořádku, zkuste přeinstalovat... pravděpodobnost na HW a kabeláž bych řekl cca 99%

jason*

Může to být souhra náhod. Microsowt má tak měsíc na to, když zjistí, že OS je ilegák, aby koncový PC zlikvidoval. To ale neznamená, že PC je poškozen fyzicky. Jen zlikviduje OS. Z Biosu, není - li poškozen, nainstalujete nový (jiný) OS. V tomto případě nouzový řežim nepomůže. Je to ztráta času.

doplněno 26.11.14 18:16:

není - li poškozen fyzicky? Je pravda, že kdyš ZD dostane ránu může se zkroutit a bios může "vyskočit" posunout se z Pisiového slotu. Pak nefunguje.

jason*

Tady si myslím, že je velká mystifikace. Při instalaci OS bez zadání Klíče (kódu Key) instalace neproběhne a nedokončí se. Různé Klíče, vygenerované Microsof pozná a pak po nějaké době nastane "černá smrt"

doplněno 26.11.14 17:58:

Také může být, jak píše kolega výše, že je něco povytaženého. Nevím jak silný úder do PC byl, ale viděl jsem i zkroucenou (hnutou) ZD. Pak je PC jen do kontejneru nebo na N. díly

filipeew*
hodnocení

Silnáý rána to nebyla.. Teď už PC při zapínání windows se restartuje.

jason*

Podle toho co píšete se přikláním k teorii, že PC není fyzicky poškozen, ale je v "komatu"OS. Doporučuji ! Na nic nečekat a přeinstalovat na vyšší verzi OS. Jestli-že se Win snaží restartovat, znamená, že Bios je funkční a toho bych využil. Může se stát, že tento stav PC je dočasný. Nový OS legál !

filipeew*
hodnocení

Jo, jenže počítač už je strarý tak nemá cenu kupovat nové Windowsi.. Zkusím Linuxi.

jason*

Obuntu _ Linux je OS který si napsali programátoři pro sebe. Není to záchrana pro koncového uživatele PC. Je velmi obtížné do toho něco nainstalovat, např CDmechaniku, tiskárnu atd. Neříkám, že to nejde, ale! Hodně štěstí. Je pravda, že je zadarmo

filipeew*
hodnocení

Tak už je mám stažené.. Ale je tu problém. Vložím CD do Mechaniky a na úvodní obrazovce mi to napíše Floopy disk fail (40) tak zmačknu F1. Tím to přeskočím a posunu se dál.. Jenže nevím jestli systém nebo co mi nenabootuje mechaniku.. Prostě tam nevyskočí to : Pro spuštění instalace zmačknete libovolnou klávesu nebo jak je to tak. Nevíte jak to mám udělat?

filipeew*
hodnocení

Ať zkouším jak zkouším nejde.. A dát bootování z FLASH prostě to nenačte. Do BIOSU se dostanu.

dustycz*
hodnocení

0x

A xp nekdy neco nacetli? :dd

frkotou*
hodnocení

0x
Zkuste vyndat a znovu vrátit RAM paměť, případně prohodit mezi sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]