Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze přerušit internetový kabel?

Od: aa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

rád bych se Vás zeptal, zdali je možné přerušit internetový kabel, ve kterém je "signál" - jedná se o následující situaci: v paneláku máme rozvedený kabelový internet a já potřebuji protáhnout kabel skrz stěnu do druhé místnosti - kabel je dlouhý dost, ale nechci kvůli koncovce vrtat do panelu zbytečně velkou díru. Nové koncovky i krimpovací kleště mám, jen si nejsem jistý, zdali je možné koncovku jednoduše odstříhnout a znovu nandat, když kabel není na druhé straně odpojen (aby se to třeba nějak nezkratovalo)...

Děkuji Vám za odpovědi! :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud máte tu možnost, před stříhnutím si vypněte proud :)

Ale těch voltů tam není moc.. nemyslím, že by to někde hodilo zkrat...

Druhou věcí je kvalita signálu - jakákoliv spojka, rozbočka atd... - zhoršuje kvalitu příjmu...

doplněno 25.11.14 21:59:

njn, já to četl rychle :)

Když já radši udělám díru větší... stejně to musím zapucovat... nač se piplat s kabelem... (pokud se nejedná o prodlužku na 220 :) )

Napětí vs zkrat naprosto nemá souvislost. Nechce další spojku, chce ustrihnout koncovku, protáhnout kabel otvorem a nakrimpovat konektor nový.
Úplně košer to není, ale pár kabelů jsem takto za provozu předělával a nikdy bič neodešlo, tak bych se toho nebál.
aa*
hodnocení

Díky, přesně to jsem chtěl slyšet :)

aa*
hodnocení

S proudem bude trochu problém - rozvodna je v suterénu a nemám tušení, ze kterého jističe je napájena - odpojit celý dům není zrovna ideální. Jinak rozbočky ani spojky na kabelu nebudou - s podobnou možností se při zavádění internetu počítalo a proto mám na kabelu několik metrů rezervu - jde de facto jen o sundání a opětovné nandání koncovky - jsem schopen si to udělat všechno sám, takže se mi nechce zbytečně platit výjezd technika - proto tento dotaz ;)

paw*
hodnocení

0x
Kabel normalne strihnete, nic se nestane. Proud nevypinejte, potme se to dela blbe.

stonek*
hodnocení

0x

Cvaknul bych to naráz, ale jedná li se o kabel 5e co pro dobrý pocit opatrně naříznout odlamovákem a odholit obvodní izolaci v délce cca 2cm a pak postupně jeden po druhém drátky ucvakat štipkama? Jedná-li se o koax neřešte to, tomu krátkodobé galvanické spojení nevadí.

rv*
hodnocení

0x

Rychlejší i lepší je udělat větší díru, zas tak velká není. Třeba se bude hodit, až budete někdy kabel měnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]