Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou mne trápí záhadná vada LCD monitoru ViewSonic VP930 (grafická karta ATI Radeon HD 5450).
Vada se projevuje občas, ale dost nepříjemně: místo bílé barvy se zobrazí něco neurčitého, s červenými vlasovými vertikálami, všechny okraje i písma jsou rozostřené, barevný obraz s přechodem do zelena. Už jsem byl rozhodnut se s monitorem fyzicky rozloučit a pořídit nový (oprava by asi nebyla rentabilní), když to najednou (jakoby ten efekt bolavého zubu v čekárně stomatologa), přestalo a vydrželo to cca 2 hod zátěže testováním programem MonitorTest. Následně se vada znovu objevila - ale a to je ta záhada, skončila po klepnutí na ikonu Firefoxu, a doteď to dělá dobrotu. Firefox jsem několikrát odpojil a znovu nastartoval, monitor má "obraz jako víno", ale určitě se ta vada vrátí... Vyzkoušet monitor na jiném PC nemám, proto bych se chtěl zeptat, zda neexistuje možnost, že by šlo o nějaké rušení z venku nebo snad problém generovaný samotným systémem mimo grafickou kartu. Klepání na pouzdro monitoru, hýbání s konektory a kábly nemá žádný vliv. Používám DVI.
Až se ta vada objeví znovu, pořídím snímek a přidám sem.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.