Tři čtvrtiny z nich už mám vyzkoušené a ještě jsem nenarazil. Trochu bych se bál Alibaba.com to je takový kočkopes něco mezi heurékou a ebay. Z ostatních jsem na negativní komentáře narazil akorát od lidí kterým z DX přišel místo nového zboží nějaký repas po opravě a navíc DX je na můj vkus hodně pomalý. Tomtop teď zrušil Freeshipping takže už není tak výhodný jako býval. Jestli ti jde o hadry tak na ty bývá doprava zdarma málokde. Propracovanější stránky o nakupováni v číně jsou ZboziZciny.hys.cz Tam je rozsáhlý seznam vyzkoušených e.shopů a taky tam byval blacklist fake shopů který jen seberou prachy a zboží neuvidíš. Nově je tam i fórum k dané problematice.
Jestli mohu, ještě bych se k tématu optala - jak je to s celním proclením? Objednávala jsem (poprvé, soukromě) něco z USA a už druhý týden to visí v Praze na celnici, je to běžné? A z Číny to jde stejnou cestou?
Čínský šopy až na výjimky posílají zboží letecky takže je běžné že to je do tří čtyř dní v čechách. Bohužel pak se to dostane do skladů české pošty a čeká to na úředníka který třídí zvlášť balíčky na bezcelní a balíčky na posouzení. Bezcelní dorazí většinou už tak po 14 dnech až k adresátovi. Balíčky s cenou udanou nad 25us$ Jsou větší problém. Pošta je zadrží a příjemci nabídne že ho bude zastupovat v celním řízení ( za 98-198kč ). Víc se dočteš na stránkách které jsem uvedl výše. doplněno 24.11.14 10:48: U některých shopů můžeš narazit na záložku Overseas warehouse. Pokud je tam sklad v evropě, odpadají celní formality ale nabídka zboží ze skladů bývá omezená a navíc téměř vždy platíš poštovné i u zboží, které jde z číny objednat na freeShipping. Odměnou za zaplacení poštovného je zase ale skutečnost že zboží můžeš mít doma třetí den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.