Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se sdílenou grafikou

Od: nutt* odpovědí: 24 změna:

Dobrý den,

prossim vás jak je to s tou sdílenou grfikou? Vybral sem si notebook a u graficke karty je napsano todle:

Grafika: Sdílená nVIDIA GeForce 6100 Max. 128MB

to znamená že 128 Mb má ta grafická karta a ešte k tomu sdílí např.: dalších 128Mb takže má celkem 256 Mb? Prosím poraďte

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jelikož je ten grafickej čip součást čipsetu tak pamět bere z pamětí to znamená že její velikost je max.128 Mb celkem.

my*
hodnocení

0x

Jestli hledáš něco výkonnějšího tak by měla být grafika integrovaná.

No ale GeForce 6100 je integrovaná, že.

my*

pravda ( já ani na ten typ nekoukal), tak co tam ty holomku píšeš že je zdílená? akorát tady z nás ( ze mě ) děláš bl*ce :)

Ona je integrovaná a má sdílenou paměť...nikdo tu z nikoho nic nedělá :P

my*
hodnocení

0x

tak já jsem už jelen vseohw.net/...

pravda že se v grafikách pro noťasy moc nevyznám :o)

Nechápu souvislosti

my*

možná ti do docvakne když klepneš na můj odkaz

Ps: možná ale ne, a jen mi potvrdíš že se pletu čili si předem sypu popel na hlavu

a na co myslíš že reaguji?

Krom toho integrované grafiky používají defakto jen RAMku jako paměť. Jen občas se najdou noťasové grafiky co mají svou a umějí využít i ramku

No je tam popsána deska s intergrovanou grafikou GeForce 6100 v čipové sadě nForce 410. Stejné jádro je i v 430.

Integrované grafiky povětšinou využívají ke svému chodu část operační paměti.

my*

přirozeně, ale ne že je paměť "celá" zdílená

nutt*
hodnocení

takže to je tedy jak? Je maximum 128 MB?

No jasně...a i kdyby se dalo nastavit 256 tak na výkon grafiky to má zanedbatelný vliv...jsou důležitější parametry

No a tato je na tom docela hodně bídně.

my*

karty si dá :o)

acemcintosh*

Jsou i horší kousky, třeba moje dedikovaná Radeon 9250:-D.

Pak bych ještě podotkl, že nasdílení více operační paměti má určitě pro sdílené grafiky výrazný dopad na výkon, protože operační paměť má docela vysokou propustnost (samozřejmě záleží na pamětech, moje SDR paměti by pro integrovanou grafiku nebyly moc přínosem:-D) a to může docela ovlivnit výsledky (které jsou poměrně nízké a proto každá změna, i menší, je percentuálně výrazná), tj. že je pak možné nastavit vyšší rozlišení textur apod..

Pokud je ale slabá celkově a nebude stačit zvládat počítat geometrii obrazu, větší paměť nepomůže. Však si to koneckonců může pomocí nějakého benchmarkovacího programu vyzkoušet.

acemcintosh*

jj, to je zas pravda, ale u starších her a benchmarků bude ve vyšších rozlišeních markantní rozdíl - vlastní zkušenost

No ale jestli se mu zvedne framerate při větší paměti ze 7 na 15, tak mu je to stejně na nic *smich*. Ale jak jsem psal, ať si to vyzkouší, co to dělá.

acemcintosh*

Náhodou, při 15 už se hra dá jakž takž hrát, opět vlastní zkušenost:-D (v těchto mezích se mi pohybuje GTA: San Andreas na minimální detaily a hrál jsem to často, sice to nebylo úplně plynulé, ale fakt se to dalo, při 10 a méně už ne). A i tak se pak jedná o víc než 100% nárůst. Ale jak píšeš, je to potřeba vyzkoušet, bez toho se možný nárůst výkonu nezjistí.

I tak to je tření bídy s nouzí. Ten požitek ze hry musí být minimální, když grafická stránky jde v niveč. No ale každý asi hraje ajk může a jak mu stroj dovolí, že.

acemcintosh*

my*
hodnocení

0x

bechmarky se nehrajou, pokud vím :o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]