Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prossim vás jak je to s tou sdílenou grfikou? Vybral sem si notebook a u graficke karty je napsano todle:
Grafika: Sdílená nVIDIA GeForce 6100 Max. 128MB
to znamená že 128 Mb má ta grafická karta a ešte k tomu sdílí např.: dalších 128Mb takže má celkem 256 Mb? Prosím poraďte
Jelikož je ten grafickej čip součást čipsetu tak pamět bere z pamětí to znamená že její velikost je max.128 Mb celkem.
možná ti do docvakne když klepneš na můj odkaz
Ps: možná ale ne, a jen mi potvrdíš že se pletu čili si předem sypu popel na hlavu
a na co myslíš že reaguji?
Krom toho integrované grafiky používají defakto jen RAMku jako paměť. Jen občas se najdou noťasové grafiky co mají svou a umějí využít i ramku
No jasně...a i kdyby se dalo nastavit 256 tak na výkon grafiky to má zanedbatelný vliv...jsou důležitější parametry
Jsou i horší kousky, třeba moje dedikovaná Radeon 9250.
Pak bych ještě podotkl, že nasdílení více operační paměti má určitě pro sdílené grafiky výrazný dopad na výkon, protože operační paměť má docela vysokou propustnost (samozřejmě záleží na pamětech, moje SDR paměti by pro integrovanou grafiku nebyly moc přínosem) a to může docela ovlivnit výsledky (které jsou poměrně nízké a proto každá změna, i menší, je percentuálně výrazná), tj. že je pak možné nastavit vyšší rozlišení textur apod..
Pokud je ale slabá celkově a nebude stačit zvládat počítat geometrii obrazu, větší paměť nepomůže. Však si to koneckonců může pomocí nějakého benchmarkovacího programu vyzkoušet.
jj, to je zas pravda, ale u starších her a benchmarků bude ve vyšších rozlišeních markantní rozdíl - vlastní zkušenost
No ale jestli se mu zvedne framerate při větší paměti ze 7 na 15, tak mu je to stejně na nic . Ale jak jsem psal, ať si to vyzkouší, co to dělá.
Náhodou, při 15 už se hra dá jakž takž hrát, opět vlastní zkušenost (v těchto mezích se mi pohybuje GTA: San Andreas na minimální detaily a hrál jsem to často, sice to nebylo úplně plynulé, ale fakt se to dalo, při 10 a méně už ne). A i tak se pak jedná o víc než 100% nárůst. Ale jak píšeš, je to potřeba vyzkoušet, bez toho se možný nárůst výkonu nezjistí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.