Nejste přihlášen/a.
Jak hodnotite tuto mou navrženou pc sestavu na platforme AMD na hraní her do 30 tis kč?
Do tohoto AMD už ne, zbytek taky celý špatně.
i5 4690 + 4GB GTX 970 + 120GB SSD + 1TB HDD = 29.866 Kč alfa.cz/... alfa.cz/...
Porovnání tvého a mého výběru CPU: cpuboss.com/...
ja si myslim,ze kvalitni bedna a chlazení je zaklad,takle jsem videl sestavu v bedne eurocase taky pc za 30 tis a mel kamarad pri zapnuti pc na procesoru hnedka 60 stupnu...
to já v stávající sestavě mám na procesoru při hraní kolem 35 stupnů max měřeno přímo,a ve win 23 stupnů na procesoru.přemýšlel jsem jen o upgradu,či o novém.tedka co mam sestavu :
Procesor: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3 400 MHz (3,4 GHz)
Základní deska: ASUS M4A79T Deluxe Čipová sada základní desky AMD 790FX, AMD K10 socket AM3
Paměť: Corsair 16GB KIT DDR3 1333MHz CL9 Vengeance
Grafická karta: SAPPHIRE HD 7790 Overclock Edition 2 GB + extreme cooling freezer až 8600ot/min-regulovatelný
Pevný disk: 1.western digital 1 TB 64 MB2.Seagate Desktop SSHD - 1TB na kterém je win naběhne do 35 s
zdroj: Fortron Raider 750 W Rev.3 ATX2.0, aktivní PFC,80+, aktivní PFCChladič na procesor: ARCTIC Freezer Xtreme Rev.2LCD Panel na ovládání teploty komponent
Bedna Bigtower Acutake Viper3
na teto sestavě hraju nove hry většinou na plné detaily až na vyjímky.
Při správně navržené sestavě a sestaveném počítači bohatě stačí regulace základní deskou. Pokud se tak neuchladí, je něco špatně.
tak když on ma eurocase do ktere se mu sotva ta deska s grafikou vlezla,a zdroj ma nahore takze mu teply vzduch jde do bedny,kdezto ja na stavajici jej mam dole a fouka to ven ,a mam idealne vyresene chlazeni dle me,proto mam takove nizke teploty,i pri zatezi.Vzdy je to otazka rozpoctu,kde usetrit ze...
Zaručuji ti, že moje sestava se při pečlivém sestavení přehřívat NEBUDE. Opakuji: HW regulátor je vhodný jen v případě, že z nějakého důvodu není možná regulace softwarová, nebo pokud se chceš těšit pohledem na displej. Jinak praktický význam nemá.
s tim displayem se i dají regulovat věškeré větráčky v PC,proto jej opravdu nemám jen na čuměni dle mě je lepší HW regulátor,než SW protože ten se sepne až s win.
Tva bedna je ok ale moc levné case je jen pro problemy,a příčina pádu pc do modré obrazovky..
NELÍBÍ
Počítač za více než 20K se nevyplatí stavět na AMD. Ani fx 8590 nestačí na i7 jak výkonem tak spotřebou. Za 30k se dá vymyslet PC s výkonem o 400% větším než co si sesmolil... Základní deska zbytečně předražená, blbý zdroj, drahý/vysoký RAM a grafika je snad sranda - ta se dává do sestav okolo 12k.jak blby zdroj?potrebuju min 16gb operacni pameti te neni pro me potreby moc.Ja 10 let preferuju AMD,Intel bych chtel videt do 30 tis sestavu.
NELÍBÍ
Protože když se podíváš na zdroje například Futrón vs Seasonic - tak seasonic má kvalitní kondenzátory, větší účinnost a větší výdrž, tohle platilo u futrónu před 10 lety... Jinak jestli si myslíš že využiješ 16GB RAM i když preferuješ AMD (Jsem také AMD, ale vím kdy se hodí a kdy ne), tak je něco špatně... Sestava za 30K má vypadat takto (na hry): alfa.cz/...
Jen si z toho vyndej monitor EIZO za 8 500 Kč. Pokud chceš hezčí skříň, tak vyhoď i SSD Samsung a máš další 3 000kč na skříň.(Já bych ale radši SSD nechal - skříň ti rychlost PC nevykompenzuje) Takto vypadá normální herní mašina. Podívej se na netu rozdíl procesorů a grafik z toho tvého...
Jak už tu napsali blesk i praivo, stavět takové PC na AMD je nesmysl. Sestava postnutá praivem je naprosto v pohodě, o hodně výkonější a vyváženější.
Já osobně bych ještě ale vyměnil zakl. desku za levnější (přesto stále ještě dostatečně kvalitní) a procesor za otevřený s možností taktování:
Desky např: alfa.cz/...
alfa.cz/...
alfa.cz/...
Procesor: alfa.cz/...
alfa.cz/...
Chladič CPU: alfa.cz/...
Dost bych se divil, kdyby tazatel zvládl přetaktovat CPU, proto ten 4690 místo 4690k. Na té desce by se ušetřit dalo, to je fakt, MB jsou jedny z věcí, ve kterých se zas tak moc nevyznám, složil jsem to hlavně jako ukázku, že to jde výrazně lépe než to měl on.
pro @praivo nejsem pitomec,jen nemám s Intelem zkušenost naposled před xlety,a nechtěl jsem jej,hlavně mam špatnou zkušenost s Gigabite značkou skrz desku a přetaktovat procesor,desku i grafiku zvládnu přes bios,či softwarově,nedělal bych to poprvé,neberu to jako urážku z Vaší strany.
No, pokud poslední zkušenost s Intelem pochází z roku 2004, jak jsem to pochopila z jednoho z minulých příspěvků, tak se ani nedivím. V té době ještě dělal Intel horší procesory než AMD, ale ta doba už je několik let pryč. Dnes už se AMD s Intelem nemůže rovnat jak na poli jednojádrového výkonu, tak často ani celkového, protože Intel má 2-3x větší výkon na 1 GHz. Proto AMD ztracený výkon dohání zvýšením pracovní frekvence procesoru a hlavně také počtem jader. To AMD však dělá méně vhodné k hraní her, jelikož velká spousta her nedokáže využít všech jader, dokonce i spousta dnešních her umí využít třeba jen 4 jádra.. A to nemluvím ani o těch starších hrách, které podporují třeba jen jedno či dvě jádra.
Z toho důvodu nedoporučuji AMD k hraní her. AMD se hodí například na renderování videí, nebo podobné věci, které dokáží využít všech jader a kde se větší počet jader hodí více, než lepší výpočetní síla na 1GHz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.