Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
na RAM se dá ušetřit 40 korun. Není to sice moc, ale procesor zvládá paměti jen do 1333MHz, tudíž je zbytečné kupovat 1600MHz paměti. czc.cz/...
Jak jsem řekla, sice jen 40 korun, ale výkonnostně to vyjde nastejno, tak proč ne..
Další věc.. Je opravdu nutná ta DVD mechanika? V dnešní době se to už moc nepoužívá, sama žádnou v počítači nemám už asi dva roky a nepotřebovala jsem ji mezi tím ani jednou.. Za ušetřené peníze bych místo 640 koupila 740.. není to moc velký nárust výkonu, ale opět- proč ne.
Při použití levnější základní desky a vysazení Windows by se dalo pořídit jak lepší CPU tak i GPU.. Ale pokud to tak moc chce, tak co se dá dělat.
Já bych třeba dal do sestavy levnější základní desku a ušetřené peníze bych investoval do grafické karty.
I kvalitní základní deska může být levnější. Třeba tato: czc.cz/...
Taktování na ní je odzkoušeno. Ta grafická karta je na nějaké slušnější hraní slaboučká.
Já bych to celé viděl nějak takto: czc.cz/...
Dívám se, že jsi udělal v sestavě nějaké změny. Ale na herním výkonu jsi tomu tou grafikou R7 250X nijak moc nepomohl. Když už, tak min. R7 260X, ale ještě lépe tu mnou navrženou R7 265. Ten zdroj nevím, jestli tam předtím byl jiný, ale určitě ho změň za 400W Seasonic. Waty nejsou všechno, radši slabší ale kvalitní, než silný nekvalitní (mimochodem ta sestava bude mít odběr někde kolem 200W, takže i ten 400W to s přehledem utáhne).
Pokud by bylo striktně nutné se vejít do limitu 15tis. Kč, tak raději vzít jen jednu 4GB RAM a druhou dokoupit časem (dual channel 2x4GB stejně bude lepší, než 1x8GB).
Nebo vyhodit chladič CPU a nechat to zatím jen na origo box chladiči, on to taky v pohodě uchladí i při přetaktování, jen hold bude mít trochu víc práce a bude o něco víc slyšet.
Dávám ještě jednou můj návrh: czc.cz/...
Vidím tam další změnu ohledně zdroje (ten už je tedy OK).
Opravdu ale doporučuji i změnu grafiky co nejvýše to jen půjde.
Dejte si tam czc.cz/... a tuto RAMku czc.cz/... .
Cenově to bude, počítám-li dobře, 14.918 Kč a "grafický výkon"bude cca jednou takový.
Bude mnohem jednodušší a levnější si třeba za čvrt/půl roku dokoupit jednu 4GB RAMku, než za dva roky řešit novou grafickou kartu (protože ta stávající na nové hry prostě už nebude stačit).
Jen pro ilustraci pár testů, sice v nich není přímo R7 260, ale je tam R7 250X, která je velmi podobná.
pclab.pl/...
pclab.pl/...
pclab.pl/...
V tom případě nechápu toho kamaráda, že je ochoten se vzdát v "rádoby herním PC" asi 50% herního výkonu na úkor komponenty, která na herní výkon nebude mít až takový (skoro žádný) vliv a navíc se dá na požadovanou hodnotu velmi jednoduše doplnit.
Zkuste ho přesvědčit buď k navrhované variantě s jedním RAM modulem a pozdějšímu dokoupení druhého nebo ještě lépe k navýšení rozpočtu...
A pokud si nedá říct, dobře mu tak. V tom případě ale alespoň vyměňte ten jeden 8GB za dva 4GB, jak jsem psal výše.
Více k tomu už asi poradit nemůžu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.