Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mam presunout volne misto z disku D na C?

Od: usuhs odpovědí: 14 změna:
Ahoj, na C mam 50 Mb volneho mista a na D mam 200gb volneho mista, chci si presunout 10gb na C, abych nemel tak zasekany PC. Jak na to? Diky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud nechcete nic přesouvat, čistit a mazat, tak by se musel jeden oddíl (C) zvětšit na úkor druhého oddílu (D), resp. nejdříve zmenšit ten větší a volné místo přidat k tomu, který je menší. Je na to software, ale může při tom dojít ke ztrátě dat. Takže by to chtělo nejdříve vše zálohovat. Zdravím!

slunecnice.cz/...

doplněno 21.11.14 22:00:

Nerozumím tomu, že Vám jde zvětšit oddíl D, když se nemá kam roztáhnout. Vy máte na HDD ještě volné a nezformátované místo? To asi ne. Obecně - nejdříve musíte ubrat oddílu D a přidat k oddílu C. A dejte si pozor - formátovat nesmíte a nesmíte si zrušit MBR (jinak už nenaběhne OS).

Ale, já jsem toto dělal vždy s čistým HDD, tak jsem se nemusel bát o data.

asd*

Zkoušel jsem jej, ale lze mi pouze zvětšit ten D, na kterém mám spoustu volného místa, poté už mi nejde roztáhnout C. Mám ho NTSC. Čím to může být?

Nesmíš D zvětšovat, ale zmenšovat a vzniklý volný místo přidat k C.

tas

To jsem se samozřejmě přepsal, D změnušuji o 10 GB.

Zmíněný partition manager to umí bez ztráty dat. Dělal jsem to tak to vím, ale trvalo mu to. Druhá rychlejší možnost je nabootovat nějaké distro linuxu a přes diskový nástroj je to hotový za pár vteřin.
doplněno 21.11.14 22:13: Vlastně prd, nebyl to partition manager ale partition magic. Sorry ale je to už hezkých pár let. Ještě v dobách, kdy jsem žil wárez a dělal poradce na war fórech.

rv*
hodnocení

1x

Já to dělával v "Paragon Partition Manager" i ve freeware verzi. Je to celkem obrázkové, nejprve dáte zmenšit D: tak, aby před ním vzniklo místo a pak do tohoto místa roztáhnete C:. Protože se jedná o systémový disk, bude to s restartem, po restartu automaticky začne C zvětšovat - může to trvat velmi dlouho (hodiny) - čas srovnatelný s novou instalací na přeformátovaný HDD.

V každém případu bych měl strach o data i OS.

hodnocení

1x

Pokud použijete Partition manager, tak musíte ubrat z D disku prostor na jeho počátku - na grafu zleva. Uvolněný prostor přidáte k C. Doporučuji také vše důležité zálohovat. V programu dáte příkaz co chcete, pak příkaz provést a čekat - někdy dlouho.

iz*
hodnocení

0x

Volné místo z jednoho disku na druhý přesunout nelze. Musíte plnější disk uvolnit tím, že některé věci (data, dokumenty, obrázky apod.) přesunete na volnější disk.

Nedoporučuji přesouvat software (programy), po přesunu by něco nemuselo fungovat.

dfda

Ja jsem presvedcen, ze to lze.

dericcaster*

Jen dopním, že občas lze získat nemalé místo na disku jeho úklidem. Doporučuji program Ccleaner . A celkem zajímavé místo také zabírají body obnovení systému. Ty lze pročistit pomocí funkce Vyčištění disku, která je součástí win.

john008

No to co psali ostatní sedí:

1. programem (např. Treesize) se podívat co zabírá nejvíc, obvykle pod %userprofile%AppDataLocalTemp je hodně zbytečností apod-

2. je-li to stejný fyzický disk, použít nějaký sw na posouvání partition, ale to je docela riskantní

3. nabootovat do safe modu a přelinkovat něco, co Window snwpotřebují resp. není to tak kritický, jinam :)

C:Windowswinsxs

C:WindowsInstaller

já to nezkoušel a nevím jestli to půjde například bez vypnutí system restoru ale na internetu jdou plné diskuse jak to udělat

nebo nějakej velkej adresář z C:program Files

volbou

mklink /J nazev_adresare D:cesta azev_kde_budou_umistena_jeho_data

tj. vytvořením junction

anebo úplně nejlíp něco velkýho odinstalovat a nainstalovat znovu na D: což je nejlepší

asi předpokládám že tazatel by mohl mít primární C: jako rychlej SSD disk a posouvat partition nejde

jo, 50GB na Win7 je málo, minimum je tak 120 GB pro všechny ty opravy, tempy apod...

taky třeba WinZIP, WinRAR apod. si můžou nastavit Temp jinam než na C: tj. podívat se do jejich nastavení ty by mohli zasekávat C: jakbysmet například

hodnocení

0x

Jakej máš operační systém? Sedmičky a osmičky to umí udělat taky.

asfd

Win 7 :) jak na to teda? Chci ubrat z D a přidat to na C, kde mám nainstalovaný Win

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]