Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, děkuji za odpověď či radu. Chci si udělat reinstalaci OS Windovs XP a ptám se. Mám v současnosti rozdělen disk na dvě partie: C a D. Na C mám OS a programy. Chtěl bych si disk rozdělit na tři partie. Na "C" bych dal OS, na druhou partion bych dal progrmy a na "D" fotky a další věci, které tam jsou i nyní. Ptám se: jemožné mít OS pouze na samtném oddílu "C" a samotné programy na dalším oddílu (třeba "E")? Reinstalace OS není pro mne problém, již jsem ji několikrát dělal (i na jiných strojích). Ještě dotaz: budu muset instalovat SP2 a SP3 a nebo už to je zbytečné (když skončila podpora XP)? SPéčka mám schované právě pro reinstalace. Prosím, o jiné OS nestojím. Mám starší stroje, stolní PC má 12 let (stále chodí) a Acer extensa má 6 let bez jakýchkoliv problému HW.
Děkuji
Prosím, přečtěte si otázky! Váš text odpovědí není. Pokud kladu dotaz, pak mám důvod. Jestli nevíte, tak i velikost partition se dá měnit.
Dobrý den, já jsem si rozděloval HDD na C (OS), D (programy), E (hry) a F (úložky). Nikdy s tím nebyl problém, resp. musíte si pro C (OS) nechat raději více místa, protože OS Windows má snahu bobtnat. Při instalaci programů je většinou možnost zvolit si např. D a tam instalovat.
Pokud tam ta možnost není, tak to stejně "vleze" na C (a lezou tam vlastně i různé části těch programů z D). Takže, já problém v rozdělení HDD nevidím, ale jsou i tací, kteří si vystačí s HDD jen jako C. Zdravím!
doplněno 19.11.14 21:27:crvok - já jsem měl tenkrát HDD 80 GB, tak jsem si nechal pro OS WIN-XP (C) jen asi 10 GB.
Při pravidelné údržbě to také nebyl problém. A to zálohování je správná věc, tak to děláte dobře,
Děkuji. Já raději rozdělím (jako dosud). Zatím mám dost fotek a "dokumentů" - vše zálohuji na dvě místa mimo počítače.
Takže nerozdělit nepřichází v úvahu. Na části s OS mám 100 G a volných je zatím 80 G, takže problém nenastane. Pro dokreslení - neinstaluju kde jaký program. Zkouším pouze "Sandvoxie". A programy mimo partion s OS kvůli reinstalaci. Jo a ještě dodávám - při instalaci programu je nutné si hlídat "instalačku", aby to právě necpala část s OS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.