Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filmy z TV do počítače

Od: lujs® odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Pořídil sem si na nahrávání pořadů z televize pevnej disk.

Můžete mi prosím poradit jak bych si mohl ty pořady uložit do počítače?.?.?

Dík za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

patrně TV ukládá na ext. disk v nějakém formátu, co je to za formát? některé formáty nemusí jít přetáhnoiut z HD do PC a nebo se nedají na PC přehrát, jenom výhradně v té samé TV

hodnocení

Nevím v jakým formátu protože nevím jak to zjistit. V názvu to není.

Dokonce u některejch pořadů je jako název napsaný ,,ŽÁDNÁ INFORMACE" a pod tím je čas začátku nahrávání a datum.

Když ho zapojím do kompu tak se vůbec nikde neobjeví.

Dokonce nejde ani přehrávat na druhý televizi stejný značky.

Jednoduchá odpověď zní: nijak.

To, že disk není v PC vidět, je nejspíš způsobené tím, že je zformátovaný na souborový systém, který windows nezná (windows umí běžně FAT nebo NTFS, zatímco třeba moje televize Samsung si externí disk zformátuje na formát ext4, který je běžně vidět jen v linuxu). Ale to by nebyl takový problém. Tu druhou, horší věc jsi sám naznačil: video je zakódované tak, že se dá přehrát jen na přístroji, na kterém bylo nahrané. Dají se sehnat nějaké programy, které to údajně umí rozkódovat, ale tady se už blížíme k hranici pravidla Z7.

no to je to, co vám povídám, TV si vytváří vlastní formát, je to ochrana proti nelegálnímu množení a kopírování, případně uploadování, nahrávek, kdybyste si místo HD pořídil DVD recordér, který ukládá nahrávky v DVD formátu, tak by to šlo přetáhnout na PC, tak to mám doma já

doplněno 19.11.14 14:13:

mrkněte do manuálu k TV, beztak tam o tom něco píší

kangaroo*
hodnocení

2x

Tohle je problém licencí a spec. formátu TV. Jediná zařízení, která na 99% umí nahrávat záznam nekódovaný a v klasickém formátu jsou Linux (Android) satelitní přijímače a Linux multi centra. Když se podíváte na Internetu na datová uložiště a tam najdete TV Rip film co včera či nedávno běžel, tak právě díky těmto Linux mašinkám co umí nahrávat současně několik stanic z 1-2 TP a nekódované :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]