Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Android nebere moje WiFi

Od: viburnum* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Mám takový problém. Mám stolní PC s připojením na Internet optikou a aktivovaným WiFi připojením, které využívá

bez problémů manželka na notebooku HP Copaq 6910p. Přišla ale vnučka s tabletem s Androidem a nemohla se

k internetu připojit. Zadal jsem jí svoje heslo, ale spojení se nepodařilo. Stále to píše "připojuji se".

Nakonec mi tvrdila, že Android potřebuje nějakou redukci. Nevyznám se v této problematice, protože tablet nemám.

Používám router Linksys WRP 400. Můžete mi poradit, kde je chyba? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Nektera zarizeni maji problem se zabezpecenim routeru, respektive s sifrivanim hesla wifi. Doporucuji zmenit sifrovani a melo by to jit. Tedy za predpokladu ze se nejedna o preklep. Zadna redukce neni treba.

audinos*
hodnocení

0x

Zkuste napsat vnučce heslo ještě jednou, mohla udělat chybičku. To se mi stává též, překlep...

fischle
hodnocení

0x

Přítelkyně měla také problém s připojením k Wifi s telefonem s Androidem.

Bohužel jsem měl v názvu wifi diakritiku, takže jsem musel wifi síť přejmenovat.

Pokud možno nemít diakritiku ani v heslu.

host*
hodnocení

0x

Dal jste jí správné heslo, tedy do wifi? Obvykle ho stačí zadat jen jednou a pak ho už zadávat nemusíte, možná jste jí dal heslo do vašeho PC. Někdo si wifi, zvláště, kdy je kolem hodně wifi sítí a tudíž možnost nežádoucího připojení někoho cizího, chrání ještě navíc MAC adresou. Pokud to tak máte, je možné přidat i MAC adresu vnuččina tabletu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]