Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak měnit velikost písma na PC?

Od: misa503® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Mám WIN 8.1 stolní počítač. Potřeboval bych si operativně měnit velikost písma - stránky na PC, ale nevím jak bych to měl kde nastavit. Potřeboval bych nějakou k tomu ikonku dole na liště, kde by se dala stránka zvětšovat či zmenšovat. Nepotřebuji trvale nastavit velikost písma. Na mém PC jsem došel k možnosti : Lupa, ale ta se mi nakonec ztratila z lišty a nevím jak ji zpět vyvolat. Byl jsem u kamaráda, který má dole na liště v PC možnost v % měnit velikost celé stránky, ale naví jak mu to tam kdo udělal. V případě potřeby si klikne na jaké procento chce a podle toho se mu zvětší celá stránka nebo zase zmenší. Děkuji za případné rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

5x

Pokud toto potrebujete pouze pri prohlizeni webovych stranek, tak drzte leve CTRL a tocte koleckem mysi.

hodnocení

0x

stačí stisknout ctrl a +.

hodnocení

nefunguje, dle návodu se mi zobrazí zcela jiná stránka. Nejlepší je Ctrl a točit kolečkem na myši.

zwiki*
hodnocení

0x

Mě nejde kolečko tak jak dám zmenšit?Zvětšit mě to šlo,ale zpátky nevíííím :)

sunset*

CTRL a velké + na numerické klávesnici = větší písmo

CTRL a velké - na numerické klávesnici = menší písmo

CRTL a 0 (nula) = standardní písmo, ne vždy funguje.

zwiki*

Díky moc,už jsem v normálu :)

emilka12*

Rozklikni nástroje / vpravo nahoře hvezdička/ A tam si zmenšíš nebo zvětšíš obraz :)

doplněno 18.11.14 20:00:

Lupa _Rozklikni si cely start-Najdi si lupu-klikni na ni a otevře se ti.Pak najedˇšipkou na spodní lištu klikni na ikonu lupy která se tam oběví a připni si ji trvale na lištu :

doplněno 18.11.14 20:13:

Nebo klikni na prázdnou obrazovku pravou myší,pak klikni narozlišení obrazovky a pak zvětšit nebo zmenšit text...Najdeš tam lupu rozklikneš a připneš na spodní lištu.Je tam i zvětšení obrazovky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]