Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna procesoru za nový

Od: perfect* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den... Mám v PC procesor Intel Core i5 2300 2.8GHz... Bylo by možné tento procesor vyměnit za AMD Vishera FX-6300 3.5GHz ( 4.1GHz Turbo )? Přidávám obrázek z CPU-Z ohledně desky, jelikož se v tom trošku nevyznám :) Jinak zde odkaz na tu AMD czc.cz/...

Obrázek ohledně desky zde: imgur.com/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

jj, podobný nápad jsem kdysi dostal taky. Pak mi ajťáci v Autocontu logicky a trpělivě vysvětlili, že procesory nemají stejné patice. Nejdou jen tak vyměnit kus za kus. Budete potřebovat i novou desku a pravděpodobně i grafiku a paměť.

Odtud jediná rada, kterou vám z vlastní zkušenosti dávám :

Nechte si repasovat celý PC i se zdrojem, případně rovnou kupte nový. Vlastnoruční bastlení a kutění je v tomto oboru ztráta času a peněz.

perfect*
hodnocení

nakonec po konzultaci s klukama z jiné stránky jsem se rozhodl, že díky grafické kartě, která od výrobce stojí úplně za vylyž díru se bude kupovat nová graifká karta, která využije víc procesor než tahle kejda

chizuru*

a jaká konkrétně tam je a za kterou se má měnit? :)

perfect*
hodnocení

Info o grafice zde: imgur.com/... nejspíše se bude vyměňovat za tuto: czc.cz/...

paw*
hodnocení

0x
Nelze. Jdou tam dat jenom procesory od intelu. A jeste asi ne vsechny, zalezi na biosu.

jir*
hodnocení

0x

toto je nemožné, patice obou procesorů jsou nekompatibilní ... obecně žádný Intel nejde vyměnit za AMD a obráceně

commonman*
hodnocení

0x

Zdravím ,

bohužel Vám to nepůjde. Jelikož vaše deska je Socket 1155 a ten procesor od AMD je socket AM3.

Pokud by jste chtěl upgradovat Váš PC musíte buď koupit i novou desku a nebo si vybírat z procesorů Intel na socketu 1155.

chizuru*
hodnocení

0x

Kromě toho, že to nepůjde, jak již ostatní řekli.. Tak mi nějak uniká význam výměny za procesor s téměř totožným celkovým výkonem a ve hrách a programech bez podpory všech šesti jader u 6300 je 6300 výkonnostně ještě horší.. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]