Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blbne mi Exel

Od: svyjabob* odpovědí: 4 změna:

Naformátoval jsem sloupec aby ukazoval datum a když tam napíši např. 11.11.2000 a mělo by to ukázat 11 listopadu 2000 tak tam místo toho ukáže XXXXXX ale v prvním řádku to ukazuje správně kde je chyba...?..

doplněno 15.11.14 22:28:

Ještě bych měl jednu otázku a to jak udělat v buňce dva a více řádků..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

I když jste sloupec naformátoval, zkuste znovu kliknout na první políčko pravým tlačítkem myši ► "kopírovat" označit zbylé buňky, na první kliknout pravým tlačítkem, vybrat "vložit jinak" a vybrat "formáty".

Ještě mne napadá: Máte ve všech buňkách stejné písmo? Např Arial 12pt je větší než Times New Roman 12pt.

tlapka*
hodnocení

1x

Asi triviální a zbytečná poznámka, ale je sloupec dostatečně široký? Pokud se tam výsledné datum nevleze, tak to zobrazení takhle může blbnout. :)

svyjabob*
hodnocení

Jojo to jsem zkoušel.

figurek*
hodnocení

1x

A přece je to formátování. Musíš nastavit přizpůsobení velikost textu šířce a výšce buňky.

Vyber celý sloupec nebo všechny buňky, které to dělají. Pak stiskni pravé tlačítko myši. Objeví se ti menu, zadej Formát cells, objeví se ti formátovací okno.

Klikni na druhou kartu zleva, anglicky se jmenuje Aligment (česky asi Přizpůsobit (sorry, nemám český Excel)). Nalevo směrem dolů jsou nad sebou tři zaškrtávátka. Zatrhni to prostřední, aglicky se jmenuje Shrink to fit, (česky možná Přizpůsobit buňce). Velikost textu se přizpůsobí své délce, výšce a šířce buňky.

Dva a více řádků se dělají zalomením textu. Otevři totéž formátovací okno a tutéž kartu a tentokrát zaškrtni to horní zaškrtávátko, anglicky Wrap text, česky možná Zalom text. Delší text se zalomí do více řádků.

Pak je ještě jedna možnost jak zalamovat text, rovnou do textu vložit zalamovací znak, ale to nevím jak se dělá. Tuto funkci jsem nikdy nepoužil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]