Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamezit ikonku Thumbs.db?

Od: misa503® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.

Thhumbs.db jsou miniatury obrázků. Jak zakázat jejich vytváření? Stále se mi někde na PC objevují.

Mám WIN 8.1

Údajně se to i vypnout v možnostech složky. Ale nepodařilo se mi to stále vypnout.

Pak se mi podařilo zjistit, že by to mělo jít i zde : sitepoint.com/...

Ale došel jsem k bodu - viz obr., kde nikde nevidím VYPNOUT UKLÁDÁNÍ DO MEZIPAMĚTI NÁHLEDŮ VE SKRYTÝCH THUMBS.DB SOUBORY.

Prosím, kde dělám chybu? PC spíše nerozumím, potřeboval bych nějaký jasný a stručný postup, jak se ikonky Thumbs.db zbavit na PC trvale.

Děkuji.

doplněno 13.11.14 17:40:

Došel jsem k nápovědě : www.chip.cz

Jak zamezit ikonku Thumbs.db?
Jak zamezit ikonku Thumbs.db? #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ta nápověda z CHIPu se zdá býti srozumitelnou - provedete úpravu v registru OS.

Ale, nic jiného tam nedělejte nebo by mohl být problém. Zdravím!

doplněno 13.11.14 18:45:

Tak, ona je to nápověda pro síťové disky a Vy to chcete zakázat asi na místním disku. To by ten klíč "DisableThumbsDBOnNetworkFolders" musel být asi "DisableThumbsDBOnLocalFolders".

Ale, nemohu to vyzkoušet, tak je to bez záruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]