Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučí PC proč?

Od: machacev odpovědí: 8 změna:

Zdravím nedávno jsem si koupil PC
Základ inf:
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4 GHz čtyřjádro
Motherboard AMD 970A-DS3
2 x Kingston 4 GB DDR3 (8 GB DDR3)
AMD Radeon HD 7700 series 1 GB
Problém je ze jakmile zapnu PC tak je tichý ale jakmile začnu cokoliv dělat tak začné silně hučet. Když PC nejde do výkonu tak tolik neřve ale je stále hlučný.
Když jsem zkoušel poslouchat tak větrák na chlazení procesoru je rozežhavený a nejspíš děla on ten problém...
Další věc větráky 1x na procesoru jeden klasicky na zdroji.. na grafice 1 velký integrovaný přímo na grafice . Ale na bedně jen jeden zadní poměrně malý .. TZN v bedně se drží teplo a neodvádí se ven.
Nevíte co stím? přemýšlím vyměnit bednu za lepší s více větrákama jen se chci první pradit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

u mého prvního PC s procesorem Prescott to dělalo to samé, firma, která mi PC stavěla, říkala, že není důležitý přední větrák v bedně, což byla chyba, takže jsem přidělal větrák i dopředu, aby to spolu s tím zadním protáhl, sice pak větrák na chladiči nehučel, ale bohužel i tak byly na procesoru vysoké teploty, takže jsem ten chladič, co tam byl, vyměnil za chladič s kapalinou (hide-pipe systém) a byl pokoj, i při vysokých výkonech stačil uchladit

doplněno 11.11.14 12:42:

někdy se stává, že chybí pod chladičem ventilátoru speciální teplovodivá pasta a nebo není chladič dobře usazen na desce

machacev
hodnocení

mam v PC 2 ventilátory jeden na procesoru Arctic Cooling Arctic F8 a F9 je na bedně nebo obracene ted abych nelhal tzn zdají se mi malé

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad jen obecně - základem funkce chlazení a proudění vzduchu v "bedně" je to, že je uzavřená. Čím více ventilátorů tam budete mít, tím větší šance na hlučnost (hned nebo po zaprášení ventilátorů). Ventilátory menšího průměru jsou hlučnější. Zdravím!

doplněno 11.11.14 12:46:

Přidejte si ventilátor vpředu a nemusíte mít jinou "bednu". Nebo to udělejte tak, jak jsem kdysi četl v jedné diskuzi, kdy si majitel PC propojil "bednu" a nevyužívaný komín s dobrým tahem.

To mohlo "luftovat" dobře.

je třeba rozlišovat "šum" od ventilátorů, které mají normální otáčky, od "hlasitého hučení" ventilátoru na chladiči procesoru, který běží jako magor, aby ho uchladil, ale není to v jeho silách

machacev
hodnocení

1000% je to ventilátor na chladici... nemuze to stíhat.. ale k tomu jak rikam premyslím o nove PC bedně která bude mít větrák i v předu a vzadu aby byl lepší odvod vzduchu to by taky mohlo pomoct si myslím ne?

jak už jsem psal, měl jsem větrák vpředu, vzadu, a na boku byla ještě díra, kde si nasával vzduch pro chlazení ventilátor na CPU

doplněno 11.11.14 12:49:

měl jsem tuto bednu

Hučí PC proč?

@machacev, však já netvrdím nic jiného, já vím, že je to na CPU větrák, odpovídal jsem na reakci @ben

honzacz*
hodnocení

0x

Ventilátor by neměl "honit vzduch"ve skříni, ale nasát a vyfouknout - takže asi takhle

pctuning.tyden.cz/...

pctuning.tyden.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]