Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás, stáhla jsem z téhle stránky soubor http://www.finance.cz/download/617-zadost-o-zarazeni-do-evidence-zajemcu-o-zamestnani/
je to v PDF, když jej otevřu v PC tak bych chtěla do něj vpisovat. Nejde mi to. Obecně asi, když je něco v PDF tak tam asi psát nejde. Nebo se mýlím? Nevíte tedy prosím jak do toho souboru psát. Kde jinde nebo v čem si to mám otevřít, aby to šlo? Nechci to dělat na internetu, potřebuju to mít v uložené v mém PC..
Děkuji
Obvykle se u tohohle formuláře ve formátu pdf předpokládá, že si ho druhá strana vytiskne a vyplňuje ho ručně. Teoretická možnost je vytisknout, naskenovat jako obrázek a pak už i v obyčejném Malování ve Windows není problém vložit text. Ale stejně se to zdá být divnější metoda než to normálně tiskacím písmem vyplnit ručně.
já bych si ho vytiskla, jenže to budu potřebovat ukazat na počítači ostatním lidem (budu mít přednášku) a chci aby si vyzkoušeli to vyplnit a já bych jim u toho pomáhala a říkala ostatní informace vztahující se k tématu a v místnosti kde budu tak připojení k internetu nebude (že bych to ukázala na nějákém online formuláři)
zkoušela jsem si ten Foxit reader stáhnout a hlásí mi to že je přístup odepřen a Error co s tím?
Vycházejte z toho, co bude k dispozici pro přednášku (znáte programové vybavení tamního PC?) a z toho, co mohou mít k dispozici posluchači (ani oni pravděpodobně nebudou mít SW k editaci).
Software pro editaci souborů PDF je komerční (i od Foxit Reader). Bezplatné jsou jen prohlížeče.
Já bych vytiskla tolik formulářů, kolik bude posluchačů (radši o pár více) a formuláře bych účastníkům rozdala. (Vyplnit by museli ručně.)
Další možnost je převést dokument PDF do editovatelného formátu, např. DOC, ODT, RTF, ... (lze i online, ale ne vždy je výsledek použitelný, musela byste vyzkoušet).
Potom by měla být možnost vyplnit formulář v průběhu přednášky na PC (Office tam pravděpodobně bude k dispozici).
doplněno 08.11.14 21:30:Nemůžete si vyžádat internet? Na webu portálu MPSV jsou k dispozici formuláře, které je možné vyplnit online a následně vytisknout a/nebo uložit do PC.
Adresu si posluchači mohou poznamenat a doma si vyplnit a vytisknout potřebné formuláře.
Odkaz: Formuláře (momentálně/v noci to nefunguje, ale přes den to bude v pořádku – vyzkoušela jsem)
Skúste zadať PDF Editor. Ale je to platené. Alebo prostredníctvom Open office, ten je free.
S Writerem z OpenOffice nemám v tomto ohledu dobré zkušenosti. Soubor PDF sice otevře k editaci, ale každý řádek vloží do samostatného textového pole. (Je s tím příšerná "piplačka".)
doplněno 08.11.14 21:40:––– PS: Neměla by náhodou být státní správa bezbariérová? A neměla by nabízet "bezbariérové dokumenty"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.