Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda nevadí časté vypojování D-Sub konektoru (2x denně třeba). Jde mi o to, že doma chci mít obraz na velkém monitoru a když někam jdu, tak si samozřejmě nebudu k netbooku tahat monitor. Nemůžou se po čase ochodit ty kontakty? Na kabelu to nevadí, spíš ten v netbooku, aby to nezačalo blbnout. Díky!
Dobrý den, tento konektor je vcelku masivní a tak při opatrném zacházení by snad neměl být problém. Pozor na ohnutí kontaktů. Zdravím!
doplněno 07.11.14 13:33:Musíte to dělat opatrně a vkládat kolmo, aby se nic neohnulo. Pokud bude odpor, tak je něco špatně, tak zkusit znovu a lépe. Občas si ty kontakty zkontrolujte, jestli jsou rovné.
doplněno 08.11.14 00:22:helper123 - nesmíte se po tom NTB a konektorech "sápat pazourama" jako po sekeře a vydrží to.
Opatrnost není nikdy na škodu. Ale pokud se to nebude přepojovat za chodu, tak si myslím, že to samo o sobě vydrží.
Já se držím hesla, že opatrnosti není nikdy dost. Ono není zrovna ideální ani za běhu připojovat některé věci k USB, ale přesto se to běžně dělá, jak ostatně i někdo výše píše. Zatím můj přístup s důrazem na opatrnost vedl vždycky k tomu, že mi věci vydrží mnohem déle než těm, co tento přístup nemají. Ohledně monitoru, televize a konektorů jsem například zažil problémy s vypojováním a znovuzapojováním DVI -> HDMI kabelu a to i při vypnutém počítači. No ale každý jak chce no...
Ještě jsem se nesetkal s jakýmkoliv periferním zařízením, které by mohlo ohrozit připojování/vypojování při zapnutém počítači. Výjimkou jsou pouze úložná zařízení, na která systém právě zapisuje, což bývá indikováno blikající LEDkou. Při nastavení OS na okamžitý zápis (zákaz cache - výchozí stav) pak ani není nutné používat funkci pro bezpečné odebrání, stačí počkat, než dioda přestane blikat. A i když to neuděláš, ohrozíš maximálně data na tom zařízení, ale ne hardware. Sám to dělám už několik let a zatím se mi kvůli tomu nic nerozbilo.
Můžeš ten tvůj "problém" s redukcí popsat podrobněji?
Napadá mě jen jedinný rozumný důvod. A to tehdy, jsou-li obě zařízení napájený z jiného místa. Může pak dojít k napěťovému rozdílu mezi zeměmi a při připojení nejprve datových vedení je problém hned na světě. Ale to je dnes už ošetřeno konstrukcí konektoru. Tyto problémy byli hodně časté v průmyslu, kde se připojovali RS232 a 485 kabely dlouhé několik desítek metrů. Tam pak snadno byl velký rozdíl potenciálů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.