Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poslat e-mailem svůj výpis z účtu a chtěla bych tam zamazat zůstatek na účtu a podobné citlivé údaje. Vím, mohla bych si to zamazat ručně a poté naskenovat a poslat, ale chci se zeptat, zda to lze zamazat přímo v počítači a jak?
předpokládám, že máte výpis ve formátu PDF, pak musíte napřed PDF převést třeba do WORD (.doc) například tímto freepdfconvert.com/... (pozor, některé formáty se mohou ztratit a nebo udělat nežádoucí posuny),
pak si opravíte co chcete a znovu zpětně převedete z WORD do PDF freepdfconvert.com/...
nevím ale, jak je dokument důležitý a k čemu slouží, aby vás ten, komu to zasíláte nenapadl, že jste něco zfalšovala (zvláště když je to výpis z účtu), takže pak bude asi vhodný tisk + úprava + scan a nebo úpravy ve win - malování
Dobrý den, pokud je to dokument ve formátu obrázku, tak ho stačí otevřít v nějakém grafickém editoru a nepatřičná místa vystřihnout nebo zamalovat barevně. Potom to jen uložíte (lepší jako nový obrázek) a je hotovo. A obrázek odešlete jako přílohu mailu.
Zdravím!
doplněno 06.11.14 08:49:Také by snad šlo ten dokument zobrazit na monitoru a udělat printscreen - ten uložit jako obrázek a upravit.
doplněno 06.11.14 12:52:georgina - s tím ČEZem bych byl asi opatrný. Pokud uvidí manipulaci s výpisem, tak se mohou domnívat, že jste manipulovala i s tím problematickým údajem. A také to nemusí uznat. Ale, je to na Vašem uvážení.
Z jiného soudku... Proč a komu posíláte výpis z účtu?
Pokud máte poslat výpis z účtu kvůli nějaké půjčce a firma, která vám má půjčit si toto vyžádala, pak korekce na výpisu budou brány jako zatajování údajů a zabrání to schválení půjčky..
Výpis z účtu v podstatě nemá "citlivé údaje" - většinu dat si firmy dokáží dohledat v NRKI,BRKI, CRIBIS, CEE, .. různé placené databáze, do kterých sami také reportují data... Jediná korekce ve smyslu citlivých údajů mne napadá "platby za sex"... vše ostatní lze dohledat jinak...
Děkuji všem za odpovědi. Výpis z účtu chci poslat ČEZu, páč jsem po zaslaném vyúčtování elektřiny zjistila nějaké nesrovnalosti v inkasu plateb. Inkasovali si jiné částky, než bylo v platebním kalendáři, tak jim to chci poslat, aby mi věřili, ale nemusí vědět jaké mám příjmy a výdaje, že?
pokud jste mezi tím dostala vyúčtování elektřiny, mohl tam být nový platební kalendář, kterého jste si třeba nevšimla, zálohy upravují jak se jim zachce (většinou nahoru), já to pak musel upravovat zpět přes jejich aplikaci na netu, ale neproběhlo to, musel jsem až po telefonu se zákaznickým centrem, kdy jsem jim tam vynadal, co to tam mají za systémy, že to nepoberou
Osobně ČEZ nemám, zrušil jsem ho rodičům i prarodičům - úspora cca 10.000,-za rok v obou domácnostech. Jejich vyúčtování je značně nesrozumitelné.
Jak bylo uvedeno - pokud ve smlouvě mají nějaký článek (na straně 98 PÍSMEM VELIKOSTI 8), že si můžou navyšovat inkaso v rozmezí až 50%... neuděláte nic.
Zjistěte si, jaké možnosti jsou v okolí. Zrušte smlouvu a přejděte k jinému dodavateli. V naší vesnici dokonce starosta dělá poradenství zejména pro seniory, měsíčně zjišťuje s právníkem možnosti 2-3 důchodců... Tato energetická branže je hnus...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.