Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virtualizace systému

Od: pavelv* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám dosti výkonný PC v práci a tak přemýšlím o virtualizaci a část ho využívat jako server. Možností je nainstalovat na stávající system W7 virtualbox a tam rozběhnout linux. Ale existuje nějaký virtualizační program, který běží na pozadí, schován v tray oblasti a při zapínání PC se spouští automaticky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Takoveho nic neni. Nac ale mit server, ktery se vypina? Ten je od toho, aby bezel, ne? Leda tak na testovani aplikaci. Ale co s tim virtual;em, kdyz budete chtit restartnout. tez se musi vypnout a zapnout.

Ale pokud to myslite s vistualizaci vazne, dejte si na PC VMware nebo Win server a tam po spusteni jde nastavit spousteni virtualu na pozadi. Virtualbox a podobne jsou takove nahrazky.

Nicmene me napadlo asi jak na to. nainstalovat wi treba vmware workstation, dat si ho do spusteni a v nem mit nastavene automaticke spousteni masin.

pavelv*
hodnocení

Ano, to byla druhá možnost, nainstalovat nějaký virtualizační nástroj a z toho spouštět jak W7 pro práci, tak i unix. Odpadly by tím i restarty stroje. Ovšem nevím jestli by virtualizovaný systém, dokázal naplno využít PC, aby mě to moc neomezovalo při práci

paw*

To zalezi, co delate za praci. Jestli veci nenarocne na grafiku, tak to mate jedno. Pokud ale potrebujete neco delat ve 3D, photoshopu, tak se bez GK nepohnete. RAMka neni problem, tu kdyz tak dokoupite ;).

Ale furt to moc nechapu. Aby se ten troj mohl prohlasit za server, tak by mel bezet 24/7 s nejakou mirou minimalizace poruch. Pokud chcete UNIX kvuli ladeni a zkouseni, tak virtualizaci vrele doporucuju. clovek si tim nezabordeli vlastni OS.

pavelv*
hodnocení

Právě, že čas od času GK bude potřeba využít naplno. RAM problém není, momentálně mám 16Gb. Běh 24/7 není problém, bude stejně využit na takové to "domácí" testování. Takže když půl dne nepujde, nebudu mít několikatisícové ztráty :) Spíše mi jde o to, že jsem dostal moc nadupanej PC, s pořádným připojením k netu, a sám to nevyužiji :))

paw*
Mi 16gb neprijde jako extra moc. Ale zalezi na praci co delate. Pro vas bude nejsnazsi ten virtualbox a manualne ho hlidat.
pavelv*
hodnocení

Nebráním se tomu, ovšem nepřišel jsem na to, jak virtualbox minimalizovat do tray oblasti...

16 GB je tak na normální práci, to mám v notebooku a akorát to stačí. Natož abych se to snažil za každou cenu něčím zaplácnout.

pavelv*
hodnocení

Pokud přidělím unixu 2 GB bude to pro běh stačit. Neplánuji návštěvnost v desítkách uživatelů.

Virtuálních serverů je v současnoti více než dost- je to výhodné pro firmy protože málokdy jsou servery plně zatížené a proč tedy mít 3 servery co se flákají když můžu mít jeden a raději častěji měnit nebo 2 v clusteru atd.

Je práce a práce, ono ve virtuálce jde dělat hodně :)

pavelv*
hodnocení

A lze nějak rozumně převést současný systém W7 do virtuálního?

Ano, jistě, že jsou nástroje jak to udělat. Ale na těch win7 snad budete mít virtualizaci ne? Alespoň jsem Vás tak pochopil.

Image lze udělat co jsem koukal už i v acronis true image (nezkoušel jsem). Pro profi řešení třeba přes Dell appassure, ale možností je spousta, prostě neco co umí udělat správné image připojitelné k virtuálce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]