Ahoj. Ve středu jsem normálně chtěla zapnout očítač jako každé odpoledne.. Normálně "Pípnul" jako když se zapíná.. Ale následovali tři lupnutí.. Po chvilce další dvě lupnutí a pořád do kola. Celou dobu tam bylaobrazovka s nápisem ASUS která je tam když se PC normálně zapíná ale asi cca 3 sekundy. Teď Tam byla minutu a následně mi počítač házel errory - viz obrázek dole. Zkusila jsem ho restartovat a zase to samé. Asi po hodině restartování vyndávání zásuvky a podobně se ppčítač zapnul. A toto se mi děje pořád dokola. Nevíte co s tím? Děkuji.
Pokud je počítač běžný, stolní, mohla by to být nečistota nebo špatný kontakt na připojení harddisku, tzn. rozebrat, vyčistit a zkontrolovat konektorové spoje a kabely.
2. možnost, proč počítače nestartují, je narušený obsah CMOS RAM, ale při tom se neprojevuje lupání ap.
Dobrý den, zdá se, že PC neví, odkud má nabootovat. Chtělo by to dostat se do BIOSu a tam nastavit bootování (asi) z HDD jako první, BIOS uložit a PC restartovat. Nebo v BIOSu nastavit výchozí bootování (default) a uložit. Možná máte již slabou baterii u BIOSu a ten potom neudrží své nastavení. Pokud PC naběhne, tak si zkontrolujte datum, jestli je aktuální - pokud ne, tak se musí nejdříve vyměnit ta baterie. Nevím, jak jste zdatná v oblasti PC, ale zkuste to (jinak si na to snad raději někoho pozvěte). Zdravím!
P.S. U novějších PC se může boot vybrat po startu klávesou F12.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.