Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj počítač má problém se zapnout

Od: nonstophladova odpovědí: 4 změna:
Ahoj.
Ve středu jsem normálně chtěla zapnout očítač jako každé odpoledne..
Normálně "Pípnul" jako když se zapíná.. Ale následovali tři lupnutí.. Po chvilce další dvě lupnutí a pořád do kola. Celou dobu tam bylaobrazovka s nápisem ASUS která je tam když se PC normálně zapíná ale asi cca 3 sekundy. Teď Tam byla minutu a následně mi počítač házel errory - viz obrázek dole. Zkusila jsem ho restartovat a zase to samé. Asi po hodině restartování vyndávání zásuvky a podobně se ppčítač zapnul. A toto se mi děje pořád dokola. Nevíte co s tím? Děkuji.

Můj počítač má problém se zapnout

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Pokud je počítač běžný, stolní, mohla by to být nečistota nebo špatný kontakt na připojení harddisku, tzn. rozebrat, vyčistit a zkontrolovat konektorové spoje a kabely.

2. možnost, proč počítače nestartují, je narušený obsah CMOS RAM, ale při tom se neprojevuje lupání ap.

ondrah*
hodnocení

0x

Vypadá to, že odešel hard-disk. Jak je pc staré?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdá se, že PC neví, odkud má nabootovat. Chtělo by to dostat se do BIOSu a tam nastavit bootování (asi) z HDD jako první, BIOS uložit a PC restartovat. Nebo v BIOSu nastavit výchozí bootování (default) a uložit. Možná máte již slabou baterii u BIOSu a ten potom neudrží své nastavení. Pokud PC naběhne, tak si zkontrolujte datum, jestli je aktuální - pokud ne, tak se musí nejdříve vyměnit ta baterie. Nevím, jak jste zdatná v oblasti PC, ale zkuste to (jinak si na to snad raději někoho pozvěte). Zdravím!

P.S. U novějších PC se může boot vybrat po startu klávesou F12.

hodnocení

0x

To lupáni bude asi disk- zkouší se roztočit. Můžete zkusit jiný konektor ze zdroje (může být jiná větev), ale jinak K.O. disk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]