Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zvukovou kartu externí nebo interní?

Od: nickfighter* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,potřeboval bych od vás pomoc.

Hodně mi zmatlo s hlavou,že ani nevím co je pro mně ideální si koupit zvukovou kartu ,buď externí nebo interní.

Potřeboval bych na nahrávání z klávesy do počítače s pěknou kvalitou bez šumu.

Mám klávesy Yamaha - NP11 mám k tomu jack kabel,akorát to šumí,když to jen tak připojím na počítači integrovanou zvukovou kartu.

Tak bylo by lepší,kdyby jsem našel vhodnou zvukovou kartu.

Tady jsem třeba našel externí zvukovou kartu czc.cz/...

A nebo interní zvukovou kartu alza.cz/...

Nevím,co by bylo správny si vybrat pro nahrávání zvuky z piana.

Poraďte mi prosím :)

Jakou zvukovou kartu externí nebo interní?
Jakou zvukovou kartu externí nebo interní? #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzacz*
hodnocení

2x

Nejprve je potřeba zjistit, co šumí, pokud se šum objevuje už na výstupu piana, pak zádná zvuková katra nepomůže.

nickfighter*
hodnocení

Už jsem zkontroloval a to právě šum dělá počítač

111®

tak jde o to jakouú rovní to budíš, ta Yamaha má 2 výtupy, sluchátka a MIDI

nickfighter*
hodnocení

používam výstup sluchátka a na úrovni,aby to bylo nahlas,že by nepraskalo a moc nešumělo něco takový na video

honzacz*
hodnocení

2x

Takhle:

interní zvuková karta pracuje v dost drsném prostředí, počítač vyrábí hromadu různých frekvencí a ty se následně naindukují všude možně, takže můžou ovlivnit i interní zvukovou kartu. Navíc integrované zvukovky nejsou moc kvalitní.

Pokud chcete pro nahrávání použít audiovýstup pro sluchátka, pak bych nejspíš použil externí zvukovou kartu a co nejkratší a nejkvalitnější kabel k propojení analogového zvuku mezi kartou a pianem. Ze zvukové karty do poče už nejde analogový signál, takže USB kabel může být delší.

Nejlepší je objednat si kartu přes net, vyzkoušet, a v případě, že se nezadaří, můžete zvukovku do 14-ti dnů vrátit nebo vyměnit.

btw.: Midi výstup se nedá použít?

nickfighter*
hodnocení

Děkuji moc :) a myslíte ,že tato externí zvuková karta bude dobrá czc.cz/...

honzacz*

Těžko říct, já se potkával spíš s profi, resp. poloprofi mašinama, ale to je cenově jiný level. Každopádně vím, že i některá poměrně levná elektronika je velmi kvalitní (i když Onkyo to asi nebude). Ona ta karta toho zas tak moc nedělá, zjednodušeně by se dalo říct, že poslouchá piano a vyrábí z toho digitální balík. Takže poradím to, co už před chvílí: objednat přes net a vyzkoušet.

I když kolega má, myslím, pravdu v tom, že na nahrávání se dá použít líp midi, ale to zas vyžaduje další soft.

nickfighter*
hodnocení

Tak si to vyzkoušim :) akorát ,jak jste mi říkali ten kabel propojení analogové zvuku,tak ten kabel vypadá takto

Jakou zvukovou kartu externí nebo interní? #3
111®

nechci se přít, ale pokud zvukovku podbudí a dohání to PC tak to šumět bude vždy..podle mne...

honzacz*

Myslím, že na té zvukovce jsou vstupy na jack, to je stejný konektor, jako na klavíru, ten kabel na obrázku končí cinchem.

Tohle by bylo nejlepší, pokud bude stačit délka: alza.cz/...

Předpokládám, že ten výstup na sluchátka na klavíru má "volume"takže vybuzení se dá nastavit. Bude to chtít chvíli experimentovat.

doplněno 30.10.14 22:40:

Předpokládám, že ta Yamaha má pro sluchátka výstup na jack, aspoň to tak píšou ve specifikaci.

doplněno 30.10.14 22:46:

No, to bys měl ještě napsat, sluchátka mají jack 3,5, nebo jack 6,3, nebo něco jiného?

nickfighter*
hodnocení

No výstupy sluchátka z klávesy má 6,3 a jack 3,5 externí zvukové karty

honzacz*

Aha. v tom případě by to chtělo kabel s příslušnými jacky, ale ten se jako finál špatně shání, takže bych nejspíš použil ten kabel jack 3,5-jack 3,5 a do piana bych ještě dal redukci z jack 6,3 na jack 3,5

redukce alza.cz/... a k tomu ten kabel s 3.5 jackama http://www.alza.cz/
fiio-l2-black-d2143147.htm

111®

no já bych nejdřív zkusil použít výstup MIDI, protože ten je vhodnej na propjení c PC , může mít podstatně silnější signál, myslím že by mohl být na úrovni linkového výstupu,což je tak kolem 1,5V

111®
hodnocení

0x

jaksi jsi zapoměl uvést jaký výstup používáš...

nickfighter*
hodnocení

výstup out headphone z kláves do vstupu Line In

honzacz*
hodnocení

0x

tak znova a snad naposled alza.cz/...

doplněno 31.10.14 02:06:

a ještě pro upřesnění - předpokládám, že na pianu je výstup pro sluchátka stereo - tedy dvoukanálový.

doplněno 31.10.14 08:38:

Hurá, admin opravil linky aby byly klikací, dííík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]