Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám WIN 8.1 a když k PC připojím do USB přes kabel ( asi 20 cm dlouhý ) externí disk 2,5, velikost 1T,
tak se mi občas stane, že se mi samovolně externí disk sám odpojí a píše mi to dole na liště, že zařízení USB nebylo rozpoznáno. Externí disk jsem nechal optimalizovat a také mám nastavené automatické ovladače, ale stále se mi tato závada občas opakuje - tak asi 5x za hodinu. Zařízení musím odpojit, pak znovu zapojit, chvíli ( asi 10 min ) pracuje správně, pak se samo odpojí. Čím to může prosím být? Děkuji za případné rady. Někdy také musím několikrát externí disk opakovaně zapojit do USB, aby byl totiž vůbec externí disk na PC vidět.
doplněno 28.10.14 19:59:Tak jsem vyčetl k disku toto : Samsung HN-M101MBB 1000.2 GB
Rozhraní : USB ( Serial ATA )
Rychlost otáčení : 5400 RPM
Přenosový režim : SATA/300
Standard ATA 8 - ACS/version 6
Podporované funkce : S.M.A.R.T. 48 bit LBA, APM, AAM , NCQ
ADATA HDD SH 93 ( 1000GB )
Používám Y kabel pro disk.
Dobrý den, to může být tím, že v portu USB dochází k podpětí. Lepší je u PC připojovat ext.
HDD (bez vlastního napájení) do zadního portu USB a ne vpředu. Podpětí může být způsobeno např. zaprášeným zdrojem v PC, který je špatně chlazen. Zdravím!
doplněno 28.10.14 21:15:Jak se chová ten ext. HDD v jiném (zadním) portu USB nebo po připojení k jinému PC?
doplněno 29.10.14 09:19:USB 2.0 se s USB 3.0 může propojovat. Pokud je pro Vás přijatelnější nákup toho rozbočovače, než zkouška ve svém PC, tak by to mohlo problém vyřešit - tedy, jestli je ten problém v napájení portu USB v PC.
doplněno 29.10.14 19:25:Tak se zdá, že problém je vyřešen a bylo to tím nedostatkem napětí v USB portu. Proto je vždy lepší pořizovat si ext. HDD s vlastním napájením (zvláště, když má velkou kapacitu, jako ten Váš). Přeci jenom je to rozdíl připojovat např. flashku nebo velký ext. HDD (a plotny).
Do zadu za PC se nedostanu-moc složité, kabel krátký, jiný PC nemám možnost zatím vyzkoušet.
Co koupit USB 3.0 rozbočovač s napájením? A zapojit jej dopředu na PC? Ve předu na PC mám USB ( 2x ) 2.0. Vzadu na PC mám již i 2x 3.0
Když mám výstup z disku USB 2.0, mohu ten konec zasunout do rozbočovače kde bude USB 3.0?
Na jiném PC stejné problámy. Na mém PC v jiných USB také problémy. Koupil jsem rozbočovač USB Hub Transcend USB 3.0 Hub 4-port + napájecí zdroj
Takhle vypadá :: ecmarket.cz/...
Externí disk dnes celé hodiny bez závad.
Reakce již správná v PC na zapnutí a vypnutí externího disku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.