Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC do 30 tis - 285/290/970?

Od: rampl odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
vybírám si herní PC. Na radu si ho nechávám skládat. Po několika dnech jsem se dostal na tyto 3 sestavy:
czc.cz/... - s GTX 970
czc.cz/... - s R9 285
czc.cz/... - R9 290
Liší se vlastně jen tou graf. kartou. Moje otázky jsou tyto:
1) Budou všechny ty sestavy fungovat? Resp. neudělal jsem nějakou blbost?
2) Druhá otázka je jasná: kterou? GTX a 285 jsou relaitvně nové. Všechny by ale měly podporovat DirectX12, který příjde příští rok. Radeony mají navíc i Mantle. 290 je high-end, zatímco GTX je prezentováno jako mainstream. Je mezi nimi nějaký velký výkonový rozdíl? Navíc má cenu dávat tolik do grafické karty s ohledem na zbytek sestavy?
3) Je na nějaké z těch sestav možno nějak ušetřit, resp. je tam něco, co není nutné?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Mrkni na www.shw.cz v clancich byvaji doporucene sestavy na konkretni mesic. Podle toho se zorientujs, jestli dana GK neni vyhozeni penez.

au1
hodnocení

0x

ten zdroj :) před týdnem jsem ho vracel (Seasonic 500W). jakmile má větší odběr Wattáže, větrák se roztočí do neuvěřitelných otáček a je to ta nejhlučnější věc v komplu :) a to tam mám grafiku 760 OC se 3ma větrákama. přihoď 500 a kup 600W Corsair.
ještě mi tam chybí SSD, rychlost čtení/zápisu je proti klasickýmu disku fakt poznat.
osobně bych volil 24" monitor, je asi jen o 3 kila dražší než ty tvoje 22".
ušetřit se dá na ledasčem, já bych třeba kopl doháje DVD, naprostá zbytečnost dneska, Wokna sosneš z netu, nainstaluješ z flešky, a jenom vložíš zakoupenej klíč Windows.

já svou sestavu postavil na AMD, takže CPU+deska mě vyšly dokupy na 5 tisíc, tu se dá ušetřit, ale proti Intelu nic nemám, kdo ho chce, ať si ho zaplatí, ale pak se nemůže dívat na čem by ještě ušetřil :)

btw co na tom chceš hrát? mně zatím vše jede na 1080p plný detaily bez sekání, Vishera 6350, 2x4GB RAM, Gigabyte 760 OC 2GB

rampl
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za připomínky, i když mi moc nepomohli... S Intelem jsem rozhodnutý, viděl jsem rozdíly ve hrách a bylo to celkem razantní. Každopádně: nejduležitější otázka zůstává nezodpovězena - bude to vůbec fungovat? Není tam nějaká epická chyba?

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]