Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrychlit pomalý SSD disk

Od: distikceksdd odpovědí: 3 změna:

Ahoj, koupil jsem si SSD disk, a rychlost nějak nařešil. Ale teď jsem se rozhodl že budu vykovávat určitou činnost přikteré potřebuji rychlý zápis a jsem tedy zklamán. Disk místo nějakých 150 MB/s které by měl mít mát jen 20-30MB, Čtení je v pořádku rychlost cca 220-240 MB. Zajímavé je že měřič nejprve naběhne do nějakejch 130-160 MB/s, a poté zpomaluje a ustálí se kolem těch 20-30MB/s což je tedy dost málo, potřebuji alespoň těch 100. Nevíte někdo čim to je? Zkoušel jsem prográmek SDD tweaker, ale nepomohlo to. Jinak, používám ho jako systémovej a má kapatitu 128GB.

Děkuji moc za pomoc ! :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Celkem srozumitelné vysvětlení je tady

Typické využití SSD disků je tam, kde se jednou (nebo jen občas) něco zapíše ale většinou jen čte. Na nějaké soustavné zapisování to z principu moc není - už proto, že počet zápisů je sice vysoký ale omezený.

hm*
hodnocení

2x

V odkazu od @jethro je to opravdu docela popsáno. Co by tobě asi nejvíc pomohlo - operační systém musí vědět, že pracuje s SSD a ne s obyčejným diskem, a občas (jednou týdně? jednou denně? jednou za měsíc?) je potřeba udělat TRIM. Takže nejdřív si zjisti, jestli tvůj OS je schopen pracovat s SSD. Jestli ne, změň OS. Jestli ano, zjisti, jak zařídit TRIM.

distikceksdd
hodnocení

Děkuji oběma. Druhej příspěvek sice pozdě, ale řešení je v něm obsaženo. Dle článku z prvního příspěvku jsem udělal TRIM a rychlost najednou 160-170 MB, což je super.

Takže DĚKUJU moc :), skutečně jste mi pomohli, dííík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]