Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
na stolním PC používám k plné spokojenosti VLC Media Player. Na mém netbooku ale hrozně zahřívá procesor, takže je při přehrávání hrozně hlučný. Řekl jsem si, že si nainstaluji Media Player Classic - Home Cinema, který mi byl doporučen. První problém je ten, že při začátku přehrávání mi vyskočí hláška (viz obrázek), to ale není až takový problém. Problém je ten, že nejdou otevřít titulky (.srt) - tahle možnost je zatmavena. Jak tuhle možnost zprovoznit a co znamená ta hláška? Děkuji
PS: Video přehrává bezvadně a větráček se točí na nejnižší otáčky.
doplněno 26.10.14 21:39:Zapomněl jsem na obrázky
Doporučuju nainstalovat/přeinstalovat nejnovější ovladače grafické karty, případně DirectX a nakonec asi i ten K-Lite Codec Pack. Potom se dá asi zkoušet něco dalšího, ale tenhle error by mohl souviset s ovladači grafické karty, co se tak různě píše.
Mám o něco starší ovladače GK, protože mi jinak nejde hra! DirectX se nainstaloval sám při instalaci aktualizací? Mám zkusit ten K-Lite Codec Pack, bude to mít na to vliv? Děkuji!
DirectX se někdy instaluje s nějakými hrami, ale sám s aktualizacemi ne. Ještě jsem neslyšel, že by hra nešla kvůli instalaci novějších ovladačů grafické karty, to jen některé hry toho vyžadují ke spuštění víc. Jinak určitě doporučuju nejnovější verzi K-Lite Codec Packu, obvykle se s aktualizacemi zlepší výkon nebo stabilita, takže se to hodí. Ale stejně si myslím, že pokud jde o tenhle problém, bude to chtít ty ovladače grafické karty.
To jsou takové ty "microšroťácké" aktualizace a po instalaci "aktualizace ovladačů" mi prostě ovladače zmizí a je to, jako by nebyly nainstalované a jediný způsob je reinstll starších ovladačů! K-Lite Codec Pack zkusím, ale nejraději bych byl za radu, jak rozjet titulky. Díky!
To jsem ostatně předvídal. Podle toho, co je to přesně za grafickou kartu to chce prostě přeinstalovat ovladač. Aspoň o tom mluvily i nějaké příspěvky v angličtině na tohle téma. Jinak kvůli jiným ovladačům že by nešla hra se mi moc nezdá, spíš je to i o jiných nastaveních, případně některé hry chtějí ještě i další programy, nejen DirectX. No ale vnucovat nic nebudu, jen by nebylo špatné alespoň vědět, co přesně za grafickou kartu to je.
Ta chyba je nedostatek paměti grafické karty. Doporučuji zůstat u VLC a vyřešit přehřívání.
Nemám žádnou super kartu s hromadou paměti, ale tenhle problém jsem nikdy neměl, dokonce, i když trochu nadoraz, mi jedou videa 1080p i s titulky. VLC jsem používal jen v případě nouze, což už se mi pár let nestalo, přehraju vše, a pak na streamy. Faktem je, že teď už je u těch kodeků spousta možností nastavení a já už mám svoje vyzkoušené. Ovšem takhle podle všeho tazatel nemá správně fungující grafickou kartu, a pak mu pochopitelně přehrávání videí místo toho přetěžuje procesor. A řešením podle mě nebude ten či onen přehrávač, ale vyřešit tu grafickou kartu.
Díky za reakci. Samozřejmě, netbook se přehřívá i při klasické práci, jako prohlížení internetu - nyní mám spuštěnou Operu, Skype a jedno okno průzkumníka, teplota na procesoru se pohybuje okolo 90°C. U VLC mám ale další problém, že mi nechce přehrát MKV - zvuk jede, obraz se po 1 sekundě zasekne. Jak to tedy fixnout? Poté bych mohl znova používat VLC, jen je tu tenhle problém + přehřívání by se dalo vyřešit. Snad nevadí, že je to u tohohle témata. Díky!
Poprosím o odpověď, nebo mám založit nové téma? Zase nevím, proč zbytečně milion témat k jedné věci, takže tak. Díky
MPC-HC nepotřebuje doinstalovávat nějaké codecpacky. Doporučuji v nastavení (Zobrazit - Možnosti... - Přehrávání - Výstup) nastavit "DirectShow video"na "Video Mixing Renderer 9 (renderless)"či zkusit jiné (záleží i na OS), u kterého se objeví možnost zobrazovat titulky.
Pokud jde o náročnost na CPU bez akcelerace grafikou, tak bych doporučil SMPlayer, což je GUI pro MPlayer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.