Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet a internet

Od: greg* odpovědí: 8 změna:

Čau mam dotaz pro znalé.

Mam v mobilu službu od T-mobile .Týden internetu za 50kč. Nemám paušál jen kredit.A napadlo mě jestli jde dát nějak do Tabletu Sim karta stím že bych ten internet měl v tabletu namísto mobilu.Pokud ANO , jak na to?

Tablet nemám teprv o něm uvažuji a toto by bylo rozhodující.DÍK

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jsou i tablety, se kterými se dá telefonovat, tudíž mají i slot pro SIM kartu. Ale není jich moc, musíš hledat.
pfpetr*

pokud bys tu kartu měl npř v telefonu lumia tak ta umí stiskem jednoho tlačítka proměnit na wifi a sdílet připojení. Každopádně 50 korun na týden není na internet na doma žádná bomba . Jinak samozřejmě platí předchozí odpověd s tabletem se sim slotem , čemuž ale odpovídá i jeho pořizovací cena

greg*
hodnocení

Na doma mam klasickej bezdrát k PC za cca 240Kč/měsíc a v mobilu internet za 50kč na týden.Jen bych rád koukal na větší display.A tak mě napadnul tenhle dotaz.Jakej mam mobil vůbec neřešte. ( mam XPERII ) Ale jde mi o to zda se nechá do Tabletu zasunout SIM karta a zda tam půjde ineternet z tý služby 50kč na týden. A jestli třeba jde to udělat přes nějakou redukci mikro USB kabelem či jinak...?

SIM kartu zasuneš do tabletu, kterej na ní má slot, měl by mít v označení 3G. Jinak není kam jinam dát. Redukce ze SIM na USB tak, jak si to představuješ ty, asi nebude. A koupit si adaptér na mobilní internet a dát si do něj svoji SIMku taky nebude fungovat, neb ty klíčenky nemají ovladače na Android, tedy já jsem takovou ještě neviděl, ale je pravda, že jsem to nějak extra nesháněl.

greg*
hodnocení

Nechci drahej tablet.Jde mi jen o ten internet.Volat z toho nepotřebuju.Kouknout na e-mail,odjezdy vlaků,mapy a nic víc..

pfpetr*

jdi do paušálu a za 50kč týdně budeš volat a internet bude zadarmo jako bonus

kangaroo*
hodnocení

0x

Základ je nasdílet Internet do tabletu a v případě wifi routeru či smartmobilu nevidím žádný problém. Buď si budete muset koupit drahý tablet s HW podporou nebo vše řešit softwarově přes programy.

Takže u mobilu vytvořit oficiální wifi sdílení nebo sdílení vytvořit přes softwarový AP wifi router (dost programů) a v tabletu jen vytvořit wifi spojení k tomuto přístupovému bodu.

Wifi router to samé nastavení.

Další možnost je sdílení přes bluetooth, kdy máte třeba mobil v kapce a v ruce držíte tablet a nasdílíte Internet.

Další možností je pokud máte tablet s USB portem, tak do něj sehnat 3G modem a vše nasdílet opačně po mobil.

Opravdu možností je spousta a asi nejlepší bude pokud vše vyřešíte přes videa na Youtube a hlavně ty anglická videa, kde možná najdete přesné řešení pro stejný typ tabletu i telefonu.

doplněno 25.10.14 18:49:

Skype, VoIP, ICQ, chat,... vše lze opět softwarově rešit v tabletu hlavně u Android OS.

rv*
hodnocení

0x
Levny pro deti, ktery funguje, jsem koupil na
banggood.com/...
Ma ale slabsi baterii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]