Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis na CD

Od: hanyzka* odpovědí: 6 změna:

Prosím,mohl by mi někdo poradit?Mám Windows XP a v dokumentech se vždy objevovala položka "zapsat na disk CD".Asi jsem nějakým omylem odstranila ovladač a teď nemohu nic z dokumentů zálohovat.Jsem počítačový začátečník a nevím,jak to napravit.Předem díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nebylo to spíše tak, že tse tato volba zobrazila po klikntím pravým tlačítkem myši na ikonu CD-machaniky? Tam volba "Zapsat soubory na disk CD" je.

hanyzka*
hodnocení

Ne,pravím tlačítkem to taky nefunguje.Předtím jsem klepla levím tlačítkem na dokument a v levém rohu se vždy zobrazila nabídka.*sok*

cybermagefroll*
Měla by tam být nabídka kopírovat soubor. Nebo tam opravdu není?
Z nápovědy Windows.
Kopírování souborů a složek na disk CD-ROM
1. Vložte prázdný zapisovatelný disk CD-ROM do zapisovací jednotky CD-ROM.
2. Otevřete složku Tento počítač.
3. Klepněte na soubory nebo složky, které chcete zkopírovat na disk CD-ROM. Chcete-li vybrat více souborů, stiskněte a podržte klávesu CTRL a klepněte na požadované soubory. Potom klepněte v části Práce se soubory a složkami na odkaz Kopírovat tento soubor, Kopírovat tuto složku nebo Kopírovat vybrané položky.
Pokud se soubory nacházejí ve složce Obrázky, klepněte v části Práce s obrázkem na odkaz Kopírovat na disk CD nebo Kopírovat všechny položky na disk CD a přejděte ke kroku 5.
4. V dialogovém okně Zkopírovat položky klepněte na zapisovací jednotku CD-ROM a potom na tlačítko Kopírovat.
5. V dialogovém okně Tento počítač poklepejte na zapisovací jednotku CD-ROM. Systém Windows zobrazí dočasnou oblast, ve které jsou soubory uloženy do té doby, než budou zkopírovány na disk CD. Zkontrolujte, zda jsou v části Soubory připravené ke kopírování na disk CD zobrazeny všechny soubory a složky, které chcete kopírovat na disk CD.
6. V části Zápis na disk CD klepněte na odkaz Zapsat soubory na disk CD. Systém Windows zobrazí Průvodce zápisem na disk CD. Postupujte podle pokynů průvodce.
Poznámky
Složku Tento počítač otevřete klepnutím na tlačítko Start a na příkaz Tento počítač.
Na disk CD-ROM neukládejte více souborů, než jaká je jeho kapacita. Kapacita standardních disků CD-ROM je 650 megabajtů (MB). Kapacita disků CD-ROM s vysokou hustotou záznamu je až 850 MB.
Přesvědčte se, zda je na pevném disku dostatek volného místa k uložení dočasných souborů, které budou vytvořeny během procesu zápisu na disk CD. U standardního disku CD-ROM rezervuje systém Windows maximálně 700 MB volného místa. U disku CD-ROM s vysokou hustotou záznamu rezervuje systém Windows až 1 GB volného místa.
Po zkopírování souborů nebo složek na disk CD-ROM je vhodné zobrazit obsah disku CD-ROM a přesvědčit se, zda jsou soubory zkopírovány. Další informace získáte klepnutím na odkaz Příbuzná témata.
cybermagefroll*
Ještě mě napadlo. Pokud se nezobrazuje vůbec žádná nabídka, tak Nástroje - Možnosti složky - Obecné - Zobrazit položky práce se složkou (potvrdit kliknutím na použít)

hanyzka*
hodnocení

Nefunguje to,asi jsem trdlo*zed*,ale i tak díky moc za snahu vtlouct mi něco do hlavy.:)

nutt*
hodnocení

0x

tento způsob zápisu disku se dá zákázat taže bych se koukl jestli je to povoleno.

dejte Start/Spustit zadejte services.msc a tam najděte toto: Služba modelu COM pro zápis na CD (IMAPI) kliknete pravym tlacitkem ,dejte vlastnosti a tam je : Typ spuštění ,zadejte Automaticky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]