Nejste přihlášen/a.
Dá se někde na netu stáhnout demo verze Windows 8 64bit na zkoušku? Případně 8.1? Třeba obraz na DVD?
zde lze stáhnout 90denní zkušební verzi Win 8.1 jak 32 tak 64, nic jako demo windows není.
doplněno 23.10.14 23:27:pokud to chcete jako ISO obraz, tak například na webu www.stahuj.cz jej najdete
Díky moc. Takže to slovo enterprise znamená že je to zkušební? Já si koupil grafickou kartu a zjistil jsem že tam nejsou ovladače na Windows XP (neuvěřitelný) ani Window 7 64 bit takže musím zkusit novější Windows
Snad bude ten W8 lepší než W7 protože W7 se mi moc nezamlouval, jsem odrostlý na XPčkách a to co s tím udělali ve W7 byla hrůza.
ne to opravdu neznamená, enterprise je název jinak GT640-2GD3 to je ta vaše grafárna?
Co se týče Xpéček, taky jsem na nich vyrůstal a když srovnám XP a win 7, tak mi rozhodně přijdou víc "příbuzní" než XP a win 8. Já jsem si na 7ky velmi rychle zvykl, a spousta věcí se oproti XP dělá snáze, aspoň mě osobně
Spuštění programů z nabídky Start we Windows 7 mě úplně znechutilo. Pokaždé jsem to musel ručně psát anebo klikat a rozbalovat, místo abych jen najel myší. Automatické rozbalování vnořených menu úplně zmizelo. Další velmi nepovedená věc bylo vzhledové nastavení základních prvů, s tím jsem si hrál 2 až 3 týdny a ani po tak dlouhé době jsem to nedokázal nastavit, aby to písmo šlo přečíst, zejména problém v tom okně s nastavením, jak tam jsou ty ikony. Jsou tam různé popisky a písmo bylo úplně totálně nečitelné, nízký kontrast. Velikosti písma nešli normálně přizpůsobit a měli pouze tři velikosti ikon. Buď příliš velké nebo příliš malé. Prostě šílené. Kdyby Windows 8 měl lépe vyřešené individuální nastavení barev a fontů tak by to bylo v pohodě. Něco jako Desktop Architect.
Tak teď jsem schválně najel do nabídky start a to automatické rozbalování mi funguje Co se týče velikosti písma, tak v nastavení si můžete zvolit měřitko v procentech, je to tam i s náhledem a co se týče ikon tak pokud na ploše kliknete pravým tlačítkem, pak ano máte tam přednastavené 3 možnosti. Mě male ikonky vyhovují, ale v pokočilém nastavení vzhledu si můžete vše upravit tak jako ve starších XP, velikost ikon vzdálenost ikon od sebe i velikost textu
Co myslíte větou: Co se týče velikosti písma, tak v nastavení si můžete zvolit měřitko v procentech
myslíte změnu DPI? No to mi právě nevyhovuje protože ikony jsou pak buď obří nemo miniaturní a já nepřišel na to jak to změnit, nenašel jsem tam žádné takové nastavení, stejně tak nešly změnit barvy a velikost písma tak aby když si nastavím nějaké písmo v menu nabídce start tak aby to neovlivnilo nastavení písma v okně s nastavením - myslím to okno kde jsou ikony k jednotlivým konfiguracím.
doplněno 24.10.14 00:24:Tak už jsem začal stahovat ISO. Ale nevidím nikde žádný manager. Jak dlouho to bude stahovat? Mám rychlost internetu 4 giga. A nikde právě nevidím stav jak je s tím daleko.
Mno, nechti ti brát iluze, ale jestli jsi byl na větvi ze sedmiček, tak osmičky tě dodělají úplně.
Budeš si tam muset nainstalovat ClassicShell. Písmo se upravuje taky nástrojem TrueType a barvy v barevných schématech...
JJ, už jsem nainstaloval a budu potřebovat pomoc. Úplně se strácím. Nějak jsem se proklikal na desktop. ClassicShell mám nainstalovat jak a odkud? A mohl by mi někdo taky poradit kde je nastavení počítače, hlavně velikost písma, rychlost kurzoru myši. Všechno je dost prťavé a potřebuju změnit rozlišení (s DPI nevím jestli má smysl si hrát ve W7 to nakonec nikam nevedlo).
Ale milé překvapení u W8 pro mě je že instalace zabrala jen 14 minut (+konfigurace).
No jo, tak já to nainstaluju, abych prodal komp. Kartu jsem kupoval jen kvůli tomu že chci prodat PC. Karta Vyžaduje W8. Pak se pokusím koupit si jiné PC, ale už asi nebude tak dobré jak to co mám teď a tam by musel být Win XP a ovladače přímo na to. Ta NVidia to nějak fláká s těma ovladačema, u ATI jsem neměl problém. Příště se budu držet ATI.
Hej, díky moc za ten tip na progem ClassicShell. Stáhl jsem to ze slunečnice a je to pecka! Teď používám klasické menu a je to ještě lepší než ve Windows XP. Přišel jsem už na to jak zmenšit ty ikony na ploše, ale ne na to jak zmenšit ty ikony které jsou v hlavním panelu plochy.
Jestli máš ClassicShell, tak se k němu dá stáhnout i skin originálního Start tlačítka W2000, XP, Vista, 7... Ikony na ploše se upravují klikem pravým na plochu a nabídka Zobrazit. Hlavní panel myslíš ten "Metro" s dlaždicema? Tak tam na každou dlaždici taky pravým a je tam nabídka myslím tří velikostí, podle druhu dlaždice. V ClassicShell se dá metro vypnout úplně a rúzně osmičky nakonfigurovat. Je to napsané tak, že to změní nastavení v samotném systému. Jinak velikosti písma, rychlost kurzoru myši atd najdeš v ovládacích panelech.
Metro mě netrápí já ho skoro nepoužívám a když tak jenom na ten internet explorer. Normálně pracuju na té ploše. Ty ikony v hlavním panelu plochy upravit nejdou? A dá se nějak nastavit pozadí všech aplikací aby nebylo bílé? Upřednostňuji jinou barvu ze aby nevyzařovalo tak jasné světlo.
Nikoliv, Enterprise je název edice Windows. Evaluate = ocenit, ohodnotit, posoudit. Jinak pokud nevyhovovaly Windows 7, které jsou dle mého názoru oproti XP o kus dál (v tom dobrém slova smyslu), tak asi nebudete s "osmičkami" příliš spokojen.
No jo, tak já to nainstaluju, abych prodal komp. Kartu jsem kupoval jen kvůli tomu že chci prodat PC. Karta Vyžaduje W8. Pak se pokusím koupit si jiné PC, ale už asi nebude tak dobré jak to co mám teď a tam by musel být Win XP a ovladače přímo na to. Ta NVidia to nějak fláká s těma ovladačema, u ATI jsem neměl problém. Příště se budu držet ATI.
Zdá se, že W8 je mi víc po chuti než W7, jen potřebuju vyřešit kde je tam ta nabídka, kde hledat nainstalované programy a jak je spouštět? A taky jak zmenšit ty ikony. Teď jsem si dal nenativní malé rozlišení (to mi nevadí) a tím pádem nemusím řešit velikosti písma. Vše je pro mě OK, jen nastavit ty barvy. Ideální pokud to půjde nastavit tak, aby mě neoslnovala bílá, ta tu všude křičí, hlavně v tom Internet Exploreru. Úplně nejlepší by bylo kdyby k té ploše přidali i nabídku s programama. Ale hodně se mi líbí ten Internet Explorer, protože mi vyhovuje jak se všechny ty talčítka a adresa automaticky skrývá. Líbí se mi když dám ctrl+t na vytvoření nového panelu, tak že ten řádek adresy má černou barvu, vlastně celé to pozadí je černé, a velké písmo, takže na to dobře vidím. Co však nechápu jak vlastně zobrazit aktuální http adresu, když ji chci třeba přepsat a přepnout se na jinou stránku?
Jenže já se to snažil hledat jinak než ty a to tak že jsem chtěl najít tu grafiku přes seznam grafik.Takže kdybys to zkusil tak jak jsem to dělal já tak bys věděl že to nefungovalo. Tedy hledal jsem na googlu: asus drivers download .. a vyjela mi tato stránka: support.asus.com/download/ která se přesměrovala na asus.com/... a tam žádné ovladače nejsou a přes hledání na stránce Asusu jsem to nenašel.
Šel jsem přes seznam grafik a je to tam taky. Pokud zadám na stránce supportu gt640-2gd3, dostanu se tam taky. Asi to bude rukama. Ale to je už fuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.