Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepínací rozdvojka na 3,5 mm Jack

Od: kejikl® odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych se zeptat, zda někdo nevíte jestli existuje rozdvojka na 3,5mm jack, kterou bych zapojil dozadu do PC do výstupu zvukovky a do jednoho vývodu zapojil sluchátka a do druhého reproduktory. Z rozdvojky by měl vést ještě drát k vypínači, který by byl položený na stole a kterým bych mohl přepínat aby hrálo buď repro nebo sluchátka.
Vím, že je to možné řešit napojením sluchátek do vývodu v předním panelu počítače, ale není to moc estetické a děcka kolem toho pořád lítají a už kolikrát o to zakopli a káblík dostává slušně nafrak.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

0x

Já používám podobnou rozdvojku Vypínač nemám, řeším to vypnutím-stažením zvuku na ovladači repro či sluchátek a úplně mi to stačí.

Přepínací rozdvojka na 3,5 mm Jack
hodnocení

A neodpálím tím zvukovku, když bude zároveň hrát repro i sluchátka? Na sto procent se určitě bude stávat, že to na jednom či druhém zapomenu stáhnout.

proč má pořád většina lidí utkvělou představu že něco jako je zvukovka, sluchátkový výstup a podobně lze přetížením nebo zkratem odpálit? *smich*

Odpálit lze výstup výkonového zesilovače, který bývá navržen tak aby ze sebe dostal maximum a pak stačí málo "přes" a odpálí se, u zvukovky, sluchátkových výstupů a obecně všeho takového podobného, je situace opačná, použité součástky snesou mnohem více než na co je to navrženo, nemá cenu tam dávat ještě menší aby byly akurát :-D

hodnocení

Přesně tohle jsem potřeboval slyšet :) , protože jako laik je toto pro mě španělská vesnice.
Tudíž je toto jednoduché řešení přesně pro mě. Děkuji.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Taky jsem kdysi sháněl přepínač na audio. Ideálně aby měl přepínání vstupu i výstupu. Marně. Existuje jenom audio-video přepínač, který je zbytečně velký a umí přepínat jenom vstup a má konektory CINCH.

doplněno 24.10.14 17:33:

Tuhle jednoduchou rozdvojku jsem používal taky. Měl jsem trvale zapojená sluchátka a repro. Nic to neodpálí.

honzacz*
hodnocení

0x

Myslím, že to, co popisujete, jako finál nekoupíte, ale vyrobit takovou rozdvojku není problém. Materiál cca 200 korun a pokud si netroufnete na výrobu sám, zkuste zapátrat v okolí po nějakém radioamatérovi.

hodnocení

Tak jen pro dalčí co to zde budou číst a hledat řešení tak jako já.

Řešení jednoduchou jack rozdvojkou tak jak je v první odpovědi na obrázku mi nefunguje.
Resp. fungujek, ale jen pokud moc nezesílím aktivní reproduktory. Potom se zvuk začne zkreslovat a "něco" nestíhá.

doplněno 18.04.15 12:53:

dalčí = další :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]