Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux - kde zjistím parametry PC

Od: kawasakin odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Dostali jsme od rodičů jejich původní PC s operačním systémem Linux. Dále také originální windowsy XP.

Dokáže mi někdo poradit, kde v Linuxech zjistím, jaké má PC parametry ( RAM, procesor,... )? Tudíž, jestli jsou tam XP vhodné nebo ne.

Vůbec se v Linuxech nevyznám, poprosím kdyžtak o podrobnější návod, kam kliknout...

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V Ubuntu je to Nastavení systému - Podrobnosti, případně v terminálu napsat sudo lshw (bude to chtít heslo)

btw pokud je tam funkční linux, není důvod ho nahrazovat patnáct let starým nepodporovaným systémem...

hodnocení

0x

I v Biosu.

kawasakin
hodnocení

A konkrétně, kde mám kam kliknout? Díky.

iz*

Jakou distribuci a verzi Linuxu máte? Nezlobte se na mne, ale s těmito znalostmi a/nebo zkušenostmi bych doporučila to radši svěřit někomu zkušenějšímu.

bambula*
hodnocení

0x

Možno dotaz na jnp.cz

praivo*

1. Odkazováním na konkurenční poradnu porušuješ pravidla.

2. Poradna JNP tedy není žádná výhra.

3. S těmto informacemi lépe neporadí nikdo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]