Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Istalace win na nový book

Od: raven® odpovědí: 8 změna:

Zdarec,

mám problém že jsem si zakoupil nový notebook bez softwaru a teď si tam chci dát Win XP. Je to první instalace. Jenomže když tam dám ty windows, tak mě to napíše před instalací že to nemůže najít HDD a instalace se ukončí.

Nevíte co s tím? Měl by tam být HDD 160 Gb

Díky za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíš do biosu a přepnout mód disku pryč z ahci. Nebo upravit instalačku xpček,ale pokud to pujde přepnout tak to přepni,rozdíl bys stejne nepoznal

hodnocení

nemám třeba přeistalovat Bios? i když s tím bych si asi taky nevěděl moc rady

Ne, vlez do biosu (asi F2 hned při startu pc) a tam najdi sata mode, bude tam asi ahci a na to nejdou xpčka

hodnocení

No je tam PhoenixBIOS setup utility a vůbec nevim kde bych to tam našel. Je to ten novější bios.

hodnocení

pcforum.sk/...

tady na té stránce jsem našel nějakej návod, ale zaseknu se hned u čísla 2 protože v té složce není skoro nic na nastavení akorád Button sound a processor c4 state jo a Boot Options

pepaz
hodnocení

0x

S notebukem nemam zkusenosti, ale vim ze prvni verze XP nemely podporu SATA. Staci pak dat pri instalaci F6 nebo tak nejak a SATA driver nainstalovat z A-cka (disketovky). Mel jsem obdobny problem cca pred 4 roky s deskou na PC kde jsem musel doinstalovat zmineny driver, i kdyz napr F-Disk (dos) ho bez problemu videl...A take jsem nekde na www.HW...videl obdobny problem..JZ.

hodnocení

Všechno už je pořešeno děkuji.

Problém vyřešen, za pomoci cd kde už jsou naistalovány winy a z nich to pak naistalovat na notebook :)

Taky možnost,ale ne každý má přístup k usb disketovce na noťas,vlastně málokdo ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]