Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už nějaký čas mám problém s internetem, ale nevím, zda je chyba v internetu nebo wi-fi routeru. Asi bych spíše mohla být chyba v routeru, protože pokud (ladsky řečeno) ,,píchnu kabel od internetu do počítače tak internet je dobrý, rychlý a hlavně není problém v načítání stránek. Hlavní problém je, že se mi nenačítá spouta stránek (facebook, youtube, apod.). (viz příloha). Router jsme zkoušeli dát opravit, kde nám řekli, že už by to mělo být v pořádku, ale po pár dnech se vrátil tam, kde byl předtím.
Jsou i dny, kdy běží úplně bez problému, ale cca po 3 dnech zase přestane dobře sloužit.
Moje otázka tedy zní - nechalo by se s tím něco udělat? Nebo máme uvažovat o koupi nového routeru? (popříp. může nabídnout nějaké tpy na wifi-routery).
Přeji hezký den
A na jiných zařízeních je to v pohodě? První bych hledal problém v kompu:
1. zrušit všechny doplňky v prohlížeči (nejvíce pravděpodobné) - hlavně AdBlock!
2. když problém přetrvá, zkuste jiné prohlížeče
3. pokud to pořád nefunguje, přeinstaloval bych ovladače síťovky, příp. udělal diagnostiku sítě - jestli není problém v síťovce?
4. poté řešte router!
U ostaích zařízení je problém stejný. Zkoušela jsem i jiné prohlížeče než Google Chroome, ale v nich to bylo ještě horší a doplňky v prohlížeči už mám dávno zrušené. Zbývá tedy jen problém v síťovce a nebo ten router.
Děkuji za radu!
Pokud to dělá na více počítačích, tak je problém nejspíše u poskytovatele. Nestává se, že internet vypadává? Jakou máte rychlost a od kterého dodavatele? Zkuste spustit diagnostiku sítě.
doplněno 21.10.14 17:11:Mimochodem, síťovkou nemyslím modem, ale síťovou kartu v PC. Je možné, že používáte tu, která je na základní desce, tam je zastoupena v podstatě jen konektorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.