Nejste přihlášen/a.
dobrý den, jednoho dne mi přestal fungovat jeden výstup z routeru (ostatní dva fungují - jsou na něm klasicky připojené další 2 PC)
Mám tedy jeden hloupý dozat. Zajímalo by mě jestli se dá sehnat nějaká rozdvojka, která by z jednoho ze zdravých výstupů udělala 2. Nebo jak jinak to vyřešit.. pokud se nechci připojit přes wifi.
Tak ona to není rozdvojka v tom smyslu, že to dokáže rozdvojit fyzicky jeden port na dva - i v tom popisu píšou, že se musí používat dvě. On je to spíš "slučovač dvou vedení do jednoho a následný rozbočovač zpět"
Tohle se dá použít třeba když potřebujete ve firmě ze serverovny v suterenu zapojit v posledním patře baráku dva poče a vede tam jen jeden kabel - abyste nemusel tahat další nový kabel. Koupíte dvě tyhle rozdvojky, u routeru v suterenu signál ze dvou LAN sloučíte do toho jednoho stávajícího kabelu první "rozdvojkou" a na konci ho zas rozdělíte na dvě zásuvky druhou "rozdvojkou." A funguje to jen pokud jsou tahané "plné" kabely.
Honzacz: asi su úplně blbé protože vaše vysvětlení stejně chápu tak jak sem si to doteďka myslel.
Hlavně to ,,abyste nemusel tahat další nový kabel".
![]()
No, tazatel má router na kterém mu nefunguje jeden port, tou rozdvojkou ho nenahradí, protože takhle to fakt nefunguje.
Ta rozdvojka umí tohle - třeba v tom příkladu: na routeru máte dva porty (zásuvky). Z nich tedy vedou dva kabely. Vy je potřebujete sloučit do jednoho kabelu do horního patra, takže: v suterenu dva kabely z routeru zapojíte do té první rozdvojky, a rozdvojku do kabelu vedoucího do posledního patra. V posledním patře zapojíte druhou rozdvojku obráceně, a na jednom kabelu tak vzniknou dvě zásuvky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.