Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění složky Windows

Od: helper123* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

měnil jsem si disk za SSD, nainstaloval jsem si Windows 8.1... Nyní mám ten starý disk zapojený do USB s tím, že na něm nechám data. Chtěl bych ale důkladně vymazat všechna data, která mi tam po Windowsech zůstala, spustil jsem Linux a všechna data (vč. těch skrytých) systému Windows, která chci smazat, jsem tam dal odstranit. Data se uložila do složky .Trash-999. Neznáte nějaký prográmek, který by data vymazal, aniž bych přišel o ostatní data? Problém je v tom, že když stisknu "Delete", zobrazí se mi, že se mám obrátit na TrustedInstaller nebo SYSTEM. Jak to obejít? Děkuji

PS: Mám program "Unlocker", který to sice umí mazat, ale jde mi to jen po jednotlivých (pod)složkách, což by byla práce na celý den.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Změň vlastníka složky na sebe, případně ještě spusť Průzkumníka s právy admina a půjde to smazat. Je to Linuxová obdoba Windowsáckého $RECYCLE.BIN (Koš).

helper123*
hodnocení

Spustil jsem Průzkumníka jako Správce a nic. Jak změním vlastníka složky? Děkuji

praivo*
helper123*
hodnocení

Vlastníka jsem už změnil na sebe a vše jsem si povolil, ale i tak mi to při mazání hlásí, že byl přístup odepřen a mám se obrátit sám na sebe... Divné, co s tím? Děkuji

Vyčištění složky Windows
Vyčištění složky Windows #2
praivo*

Zkus ještě Nouzový režim.

helper123*
hodnocení

Nouzový režim = tohle...

Vyčištění složky Windows #3

helper123*
hodnocení

Už to maká, samozřejmě jsem zapomněl dát do svého vlastnictví všechny soubory. Díky! :)

Vyčištění složky Windows #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]