Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhá grafická karta nejde

Od: jarda63* odpovědí: 12 změna:

Jsem už starší Lama a potřeboval bych poradit. Chtěl jsem synovi rozchodit starší počítač a jelikož má integrovanou grafiku, tak jsem tam chtěl dát Radeon HD3450. Problém je v tom, že mi to stále ukazuje standartní grafický adaptér. Ovládač jsem instaloval přez Catalyst.

Co dělám špatně?

Druhá grafická karta nejde

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Máte správný ovladač pod konkrétní OS? Co je pod těmi dalšími výstrahami (můžete rozkliknout ty vykřičníky)?

praivo*
hodnocení

1x

A když připojíš monitor do nové GPU, jde z ní něco?

jarda63*
Jo funguje ale nejdou hry ktere fugovaly i pod integrovanou grafikou.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ještě bych se podíval do BIOSu, zda se tam nemusí vhodná grafika vybrat. Zdravím!

doplněno 15.10.14 20:12:

jarda63 - jaké tam jsou pro výběr grafiky další možnosti? Je tam i externí graf. karta? Pokud ano, tak ji zvolte a BIOS i řádně uložte (jeho nastavení).

přesně, v BIOSU musíte nastavit, kterou grafickou kartu má PC používat!

jarda63*
hodnocení

V Biosu je nastaveno AUTO. Co bych měl tedy nastavit? Jsem jen obyčejný uživatel.

naihonn*
hodnocení

0x

Pokud je to starší grafická karta do AGP slotu, tak se stává, že ji někdy Catalyst nerozezná a nainstaluje se jen správce aplikace. Jaký máte Windows? Taky tady stáhněte GPU-Z slunecnice.cz/... . Nemusí se instalovat, stačí spustit, a na úvodní obrazovce je vpravo nahoře ikonka fotoaparátu, tak na tu kliknete, dáte uložit buď jako soubor a ten vložte sem, nebo nahrát na free hosting a pak se dá zkopírovat odkaz zase sem. Z toho bude jasno o jakou kartu přesně jde.

jarda63*
Slot karty je PCI operacni system Visty
naihonn*

Stejně by bylo dobré vědět přesnější info...

jarda63*
Ok. Jsem ted v prac, zitra dodam.
jarda63*
hodnocení

Ještě pro upřesnění ty ZD GA 945 GZM-S2

doplněno 16.10.14 20:53: Tak se to nakonec povedlo a uz slape
Druhá grafická karta nejde #2
naihonn*

Zkusil bych nejdřív po odinstalování toho Catalystu co je tam teď nainstalovat nejnovější ovladače ze stránek AMD/ATI.

www2.ati.com/...

Pokud by to nešlo, tak by se musely v nejhorším zkusit přímo tyhle starší ovladače přímo pro tuhle kartu od Dellu.

dell.com/...

doplněno 17.10.14 00:59:

Tak jsem zjistil, že přes přímý odkaz to nejde, ta stránka se stažením je tady:

support.amd.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]