Nejste přihlášen/a.
Mam grafiku ASUS X1550 pasivne chlazenou, procesor Pentium 4 530, pameti 2x 512MB (2x 1024MB, ale deska pochopi jen polovinu z kazde pameti). Ve hrach se to dost neprijemne zpomaluje, nekdy az k nehratelnosti. Kterou soucast mam vymenit kvuli zvyseni vykonu?
doplněno 14.10.14 12:20:Ktera cast je nejslabsi, uzke hrdlo? Nepotrebuju trhac asfaltu staci mi udelat z trabantu skodovku.
doplněno 15.10.14 17:42:Omlouvam se za nedostatek informaci. Deska je z pocitace Dell Optiplex gx280, ram je ddr2 1024mb dual channel. Myslim ze jsem nekde cetl ze moje zakladovka umi jenom single channel.
doplněno 16.10.14 17:22:Vim ze je na pametech neco double a deska to pochopi jenom jako single. Co to je si uz ale mepamatuju.
Jak zde již zaznělo. Vyměň to všechno. Najednou.
Vyměníš kondenzátory zjistíš, že se nic nezměnilo. Tak budeš pokračovat. Vyměníš procesor, napřed budeš pracně shánět ten nejvýjonnější kterej umí tvá deska a opět zjistíš, že jsi vlastně pořád tam kde jsi byl. Tak přidáš paměti, vyměníš grafiku a za chvíli už nebude co vyměnovat a výkon stále žádnej. Máš k tomu železu nějakej citovej vztah? Pokud ano, tak si ho dej do vitríny a kup si něco novýho, co bude mít výkon nekolikanásobně vyšší. Pokud k tomu nemáš citovej vztah, tak to pošli do křemíkovýho nebe, peníze cos ušetřil neúspěšným upgradem přidej k nákupu novýho a pak nestačíš valit bulvy, až to pustíš.
Podstatné je, co je to za desku, což je to jediné, co tu napsané není a já tedy ji podle obrázku nerozeznám. Každopádně je nesmysl, že deska pozná polovinu z každé paměti, prostě má maximum 1GB pravděpodobně, takže pozná jen tu první a ta druhá jako by tam nebyla. Tak či tak to vypadá, že žádný upgrade už v tomhle případě nepůjde, aby to za něco stálo a zvládlo i jen o něco lépe třeba trochu novější hry. Ale pokud by šla dát lepší grafická karta, tak trochu zlepšení by z toho asi šlo vytřískat, ale té RAM bude prostě docela málo.
doplněno 15.10.14 22:17:Pokud je to opravdu tahle deska, tak by měla zvládat i 2GB RAM, s tím, že jde dual channel a v každém slotu 1GB. Ale musí to být non-ECC 400 nebo 533 MHz DDR2 SDRAM a podle všeho má i podle té grafické karty i podle obrázku PCI-Express x16 slot, což znamená, že se dá pořídit výrazně, ale opravdu výrazně lepší grafická karta, což by určitě hodně pomohlo. Pokud se podaří pořídit vhodná grafická karta a správné paměti, tak dojde ke slušnému zrychlení, samozřejmě omezením ale pořád bude procesor, kde moc zlepšení nepůjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.