Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thunderbird a e-maily z fór

Od: vlazy* odpovědí: 3 změna:

Dost často se mi stává, že mi Thunderbird ukládá některé (ne všechny) e-maily z fór s informaci o novém příspěvku do složky "Nevyžádaná". Stává se mi to např. u SuperFóra nebo i u této poradny. Tyto e-maily ale nejsou nevyžádané (spam) a tak nevidím důvod proč by je měl Thunderbird považovat za nevyžádané. Zajímá mne proč to tak je a co kde a jak v Thunderbirdu nastavit tak aby mi všechny tyto e-maily ukládal do složky "Doručená pošta" pokud vůbec to nějak nastavit jde.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

1x

A co zkusit použít filtry zpráv ( Nástroje -> filtry zpráv). V doručených vytvořit pro přehlednost novou složku a pak nadefinovat pravidlo pro ukládání určené pošty do té složky. Také by asi bylo dobré vymazat pravidla pro spam (nástroje -> možnosti -> bezpečnost -> vymazat naučená pravidla.) A pokud by i přes to pak byl e-mail uložen do spamu, tak jej ručně odznačit (kliknutí na symbol plamínku), že to není spam. Thundrbird se tak znovu naučí co pro vás je a co není spam.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mohlo by stačit ukládat si tyto adresy do Adresáře, který je součástí Thunderbirdu (Osobní kontakty). Potom už by to nemělo být vyhodnocováno jako spam. Další možnost je přímo v nastavení Thunderbirdu, resp. jednotlivého účtu - to už je složitější. Zdravím!

vlazy*
hodnocení

To mne taky napadlo, že by mohlo pomoct to vyřešít ukládání těchto e-mailových adres do adresáře. To ale nechci dělat, protože s časem by se mi tam nadělal pořádný maglajz v těch adresách což by bylo asi dost nepřehledné pokud bych tam potřeboval najít nějakou adresu.

Že by to šlo nějak vyřešít v nastavení účtu přímo v Thunderbirdu o tom nic nevím a nevím ani jak co a kde konkrétně by bylo třeba nastavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]