Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměna ram acer aspire e1 510

Od: jnefs odpovědí: 15 změna:

Zdravím,je nějaké omezené ramky na vyměnu u notase acer aspire e1 510?Puvodne je tam 2gb a chtěl bych tam dát 8gb,jde to?Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Jít by to mělo, ale nevím, jestli má volný slot, možná budeš muset starý modul vyndat (= místo 10 (8 + 2) GB budeš mít jen 8).

affafa
hodnocení

ma to jen jeden slot,s tím počítám,že ten starý vydělám,ale asi přijdu o záruku že?Takže to dát na výměnu do servisu?

je to tenhle: notebooky.heureka.cz/... jenom já mam čtyřjádro 1,86ghz

praivo*

Jestli kryt nemá plombu, tak o záruku nepřijdeš, jen tam v případě reklamace ten původní modul.

fewa
hodnocení

jak poznám,že kryt má plombu?

praivo*

Plomba je věc, která má zajistit, že kryt nějakého zařízení neotevře nikdo nepovolaný, u notebooků to je nálepka, spojující kryt a dno (když ten kryt sundáš, odlepíš nálepku a při případné reklamaci tak servis pozná, že ses v tom hrabal). Pokud tam není, žádný problém, pokud ano, budeš muset vymyslet, jak ji odlepit a poté přilepit zpět na původní místo.

smolicekk
Taky de o to aby pak tvůj nb. Viděl ramky muže se stát že tam dáš 8gb a uvidí třeba max 3gb
praivo*

To je fakt, díky ze připomenutí.

Pro tazatele: Pokud máš 32bitový OS, nevyužiješ více než cca. 3,75 GB. Abys využil celých 8, potřebuješ systém 64bitový. Nainstalovanou verzi zjistíš v Tento počítač - Vlastnosti.

hodnocení

2x

Plombu bys poznal, je to zakápnutý šroubek nějakým voskem. Nejspíš ji tam mít nebudeš. Podívej se na video:

doplněno 11.10.14 11:19:

Jasně, může tam být i nálepka, jak říká @pravio

praivo*

Hele, Kimbo, kdy už tu moji přezdívku napíšeš správně? :-D Mám to podle jména - Prais Vojtěch, tak ze mě prosím nedělej někoho jiného :)

A místo vosku se používá spíš barva, nejčastěji modrá.

praivo:

vosk se používal tak před 30lety i s otiskem nějaké značky, jako opravdová pečeť. Modrá barva je zajištění proti povolení a jako plomba nefunguje, je to lehce napodobitelné. Dnes když už někdo chce plombovat tak je to přelepkami co nejdou nepoškozené odlepit.

praivo*

No ono to kolikrát právě moc zajištěné není (jestli tedy myslíš barvu na hlavě šroubu, ta na závitu opravdu celkem drží a plomba to z principu ani být nemůže, když není vidět). Ale osobně jsem první případ (barvu na hlavě) už dost dlouho neviděl.

praivo:

Když to bylo na hlavě, tak to byla opravdu jen barva, pokud je to na závitu (modré, nebo červené) je to speciální zajišťovací lepidlo, lze sehnat např. od fy Loctite:

loctite.as/...

praivo*

A jo, máš pravdu (dal bych ti bod, ale jsme trochu OT).

To máš jedno, já si na to nepotrpím *smich*

@praivo: Díky za upozornění měl jsi mě bacit pantoflem už dřív ! Omlouvám se ti, já už z toho noťasu asi švidrám !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]