Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opotřebení baterie

Od: ssddd odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, dnes jsem si zkusil orientačně jak je na tom má baterie, a doslova jsem se zhrozil. Mám to reklamovat, notebook je cca rok starý,

Opotřebení baterie

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Opotrebeni je v poho a ja mel u notasu vzdy zaruku na baterku 6mesicu :)

unnamedan*
hodnocení

0x

Opotřebení 5,5% za 1 rok? Normální člověk by radostí jásal :) Předpokládám, že notebook extra moc nevyužíváte. Reklamovat není co. Asi jste věc pochopil opačně, než je myšlena :)

latka
hodnocení

no, podle mě to pochopil dobře. Čím mín procent, tím menší opotřebení. Ale nebudu se hádat :)

unnamedan*

A jo, máte pravdu! Teď se dívám na ty kapacity uvedené nad tím a 3xxx mWh je opravdu málo. Problém je v tom, že na baterii v notebooku může být klidně záruka onen 1 rok a na zbytek HW v notebooku 2 a více. Doporučuji pročíst záruční podmínky.

latka
hodnocení

no, ale pokud se podíváte na designed capacity , tak to odpovídá ...

hodnocení

0x
Po roce hrůza, ale záleží jak byla používána. Já mám po 6 letech opotřebení asi 60%.
Nejhorší je vybít do nuly a nechat vybitou, to jde do háje raz dva.

hodnocení

0x

Docela by mě zajímalo jak často je notebook na bateriový provoz používán, typnul bych si, že hodně málo.

hodnocení

0x

Při normálním provozu na baterie, klekne baterka do dvou let.

ra252:

většinou do dvou let používání i nepoužívání baterka klekne, ale kdyby jí tazatel používal, tak by jej nějaké info o parametrech baterky takhle nerozházelo *smich*

uda1966*
hodnocení

0x

Máš to v pohodě, já mám po 5 letech toto:

Opotřebení baterie #2

Nemá to v pohodě, vy máte opotřebení 9%, což je v pohodě. Tazatel má opotřebení přes 90%. To není kolik má baterka procent původní kapacity, ale právě kolik procent kapacity již ztratila ;)

uda1966*
hodnocení

0x

Omlouvám se chybně jsem přečetl. Koukni na to v jiném programu, třeba Aida64.

joecz

Nemáte se za co omlouvat, pochopil i psal jste to dobře. Spíš já bych se měl omluvit za nadcházející výraz, protože lidi jako "mikihans" jsou paka. Vůbec nepřemejšlej logicky a píšou první věc co je napadne, přitom vše potřebný je v obrázku napsaný. "Battery Wear Level" NENÍ to samé jako "Opotřebení", je to životnost baterie, takže čím více %, tím lépe na tom baterie je! (Battery Wear Level 94,5% = 5,5% opotřebení). Baterie v prvním příspěvku od uživatele "ssddd" není vůbec k reklamaci co se kapacity týče, slabá byla už od výroby (Designed Capacity = výrobní kapacita baterie 3888 mWh)

Přikládám obrázek stavu mé baterie, je půl roku používaná a půl roku skladovaná. Battery Wear Level má 105,8%, jelikož u nových Li-Ion baterií jde kapacita baterie lehce navýšit (vyšší kapacita než je z výroby). Kapacitu navýšíte tím, že novou baterii vybijete na 50% a poté jí plně nabijete. Toto opakujte v několika cyklech (já to udělal asi 7x). Pro skladování baterie je nejlepší když je nabita zhruba na 60% (např. když noťas používáte pouze do školy a jsou prázdniny, nebo ho máte stále zapojený do zdroje).

Pokud mi nevěříte a raději věříte uživateli "mikihans", tak to vemte logicky, je blbost, aby moje baterie ztratila 105% své kapacity (jak mikihans píše v příspěvku výše) a přitom mi vydržela 5 hodin bez nabíjení... Nebo si přečtěte pár článků o Li-Ion bateriích, internet jich je plný...

Opotřebení baterie #3

To dá rozum, když baterka má místo 3,8Wh 3,6Wh, tak asi nebude víc jak z 90% opotřebovaná :-D

buss
hodnocení

0x

Máte na ni záruku 24 měsíců, ale, někde je psané při jakém používání, nemůžete jezdit na ni denně do vybití. Má též nabíjecí cykly. Si myslíte, že až do kleknutí bude kapacita 100 %, nebuďte naivní. Pohledejte na intu.

pavelv*

Záruka je 24 měsíců, ale životnost pouze 6. Takže po půl roce máte záruku na všechno, jen ne na funkčnost. Je to prostě spotřební zboží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]