Nejste přihlášen/a.
Ahojte, nevíte někdo jak udělat takový ten křížek, který slouží před slovem jako hashtag? Zkoušela jsem všechny možné kombinace na klávesnici a zatím jsem na to nepřišla.
Děkuji.
Tady je tabulka. Ve Wordu navíc fungují dvě zkratky: Alt Gr + T ► TM Alt Gr + R ► ®
Mně zase chybí zkratka pro znak © (ten umím jen v HTML) a nevím, jak napsat apostrof a/nebo jednoduché uvozovky. Apostrof "obcházím" dvěma čárkami, z nichž jednu umažu a v HTML všude používám dvojité uvozovky ...
Z relativně důležitých mi tam chybí jen
pravý ALT + ů -> $
pravý ALT + § (to je to napravo od ů) -> ß
pravý ALT + + (myšleno plus nalevo,jak je jednička) -> ~
a pak už spíš jen výjimečně k použití v matematice
pravý ALT + ú -> ÷
pravý ALT + ) -> ×
Ivzez, jak vy děláte šipečku? Často ji používáte. Tenčí než normální písmenka.
Ivzez, děkuji →
Levý ALT + 16 ►; Levý ALT + 26 → (Oba znaky jsou i tady v editoru → když stisknete "Omegu" vpravo nahoře).
ivzez, jak jste napsala ©? Napsala jste © nebo zkatkou Alt+0169? Pro většinu znaků se zkratka dá zjistit i vpravo dole v "Mapě znaků".
Znaky a se zde převedly na " ".
Nevím, jak přesně je to v novějších Windows, ale v XP je přes Start menu, Příslušenství, Usnadnění možné spustit Klávesnici na obrazovce. Tam pak stačí zmáčknout nějakou tu modifikační klávesu, v tomhle případě ten pravý ALT a je vidět všechny ty znaky. Taky se tak pochopitelně dá psát bez klávesnice jen myší, ale ta rychlost tomu odpovídá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.