Nejste přihlášen/a.
ahoj, na Vánoce bych chtěl nějakej herní pc může to být stolní i notebook jenže nevím jakej
můžete mi nějakej poradit prosím? cena max 15 000 tisíc kč
Díky
V tom případě dopuručuji mrknout na http://www.alza.cz/ a vybrat si sám který by vám vyhovoval.
Čase dokoupit RAM ale jinak skvělý základ je: alza.cz/... Pokud bude tedy ještě někdy v prodeji
Do 15 000kč herní ntb nenajdeš (ty začínají až nad 35K a ještě k tomu nejsou tak výkonný). Pokud chceš PC na hry, tak jedině stolní. Tady je převzatá sestava z jiné poradny, kde sestavy staví velmi dobře. czc.cz/...
ahoj, no ta sestava vypadá celkem slušně, jenže jedna věc je že další 2 k za os a jak to přesně funguje na czc? pc mi rovnou seskládají a nastaví oni? díky
to už máme rovnou za 17 031
Zeptej se na fóru Živě.cz, tamní ex-admin "Kineczek"ti to za 1k navrhne a sestaví o hodně lépe než jakýkoliv e-shop (těm to obecně moc nejde). Já bych to teda mohl udělat taky, ale asi bys mi ty věci musel poslat poštou (jsem z Frant. Lázní) a předpokládám, že mi zas tak nevěříš...
Jinak můj návrh je toto (snad jsem na nic nezapomněl): alfacomp.cz/...
Při potřebě většího výkonu stačí přidat samostatnou grafickou kartu a případně trochu přetaktovat procesor.
Už jsem to zde na Poraďte několikrát uváděl, v současné době v kategorii herních PC není volba AMD procesorů zrovna nejšťastnější. V drtivé většině případů nabízí Intel ve srovnatelné cenové skupině mnohem větší výkon.
Moje návrhy jsou tyto (je to bez OS - stačí k uvedenému seznamu přidat, cena bude cca + 2400):
czc.cz/... (varianta s Intel i3)
czc.cz/... (varianta s Intel Pentium)
To Pentium se nechá velice jednoduše přetaktovat a výkon se zvedne na úroveň té i3, v některých hrách i mírně nad - viz např. tento test pclab.pl/...
praivo: stavět herní PC na integrované grafice mi přijde jako úplný nesmysl
K oběma sestavám - vyměnit box chladič (Gelid Tranquillo cca 700 nebo Mugen 4 cca 1200, nebo jít i výš)
K netaktovatelným Intelům i3, i5, i7 bohatě postačí boxovaný chladič, a peníze ušetřený např. za gelid vrazit do grafiky.
Jinak být tazatelem - počkal bych ještě nějaký ten pátek a pár tisíc přišetřil. Proč? Příští rok se chystají next-gen hry a nikdo 100% neodhadne, jaký bude trend v oblasti HW - kupříkladu zda hry budou schopny využít 8 jader (jako v konzolích), jak to bude s RAM, grafikou, diskem ...
APU není Intel HD. Grafika v A10-7850k má výkon asi jako R7 240, spíš o kousek vyšší, přičemž CPU část má v nových hrách, schopných využít více než 1 jádro, výkon asi jako nová Pentia. Navíc si myslím, že SSD vs HDD bude výrazně větší rozdíl. A kdyby mu SSD nestačil, do mé sestavy se bez výrazného překročení rozpočtu vejde i 1TB HDD. Nemluvě o tom, že i3 a Pentia jsou zamčené, přičemž AMD ne.
doplněno 07.10.14 21:06:Ale znovu zdůrazňuji, že sestavení PC není úkol pro úplného laika (může to zničit) ani pro e-shop ( forum.zive.cz/... ).
To já vím, že APU není Intel HD. Ona ale taky R7 240 není ani zdaleka herní karta. O přínosu SSD disku naprosto nepochybuju, ale má se jednat o HERNÍ PC s určitým limitem peněz. A v takovém případě je určitě přínosnější výkon (podaný jak CPU, tak GPU), než rychlost systému získaná použitím SSD.
Takhle: Je snad jasné, že opravdu herní počítač, na kterém by mohl hrát nové hry z HD, za 13k neposkládáš, ani kdyby ses zbláznil. Ovšem mně se zdá lepší navrhnout základ, který se dá samostatně použít a je jednoduše upgradovatelný (GPU + HDD, OC), než hotový počítač, který má možná trochu vyšší výkon, ale po zprovoznění už s ním bez výměny komponent (a přemýšlení, jak za ty staré získat z5 peníze) nic neuděláš.
Ale tazateli tak jako tak doporučuji obrátit se na "Kina", který mu to navrhne a za 1k Kč sestaví lépe než jakýkoliv e-shop.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.