Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci požádat o radu. Mám na starosti Internet pro náš bytový dům (devět bytových jednotek). Momentálně to máme tak, že máme na střeše anténku na příjem bezdrátového internetu od jednoho poskytovatele, z ní vede síťový kabel do switche, ze kterého pak máme rozvedený internet po domě.
Kvůli případným výpadkům (i zvýšení rychlosti) bych rád začal využívat ještě jednoho poskytovatele bezdrátového připojení - moje představa tedy je, že na střechu by přibyla ještě jedna anténa, z obou by tedy vedly kabely do jednoho routeru (?), ze kterého by pak zase byl internet roztahaný po domě.
V ideálním případě by to tedy bylo tak, že by koncový uživatel využíval "sloučené" rychlosti od obou poskytovatelů, a byli bychom krytí pro případ, kdy připojení od jednoho z nich vypadne.
Je tahle varianta nějak realizovatelná, prosím Vás? Samosebou čím snazší a levnější možnost se naskytne, tím lépe. Při hledání na internetu jsem narazil na termín "Multi WAN" - je tohle cesta pro nás?
Díky moc!
Martin
Dvě antény do speciálního routeru, odtud do přepínače.
Jak moc je takový router speciální a drahý, to netuším. Vím, že si ho člověk může postavit z normálního starého PC nebo si koupit nějakou destičku s malou spotřebou navrženou speciálně pro tyto účely (tedy nízkoenergetická náhrada standardního PC, které by jinak běželo 24hodin denně).
Klíčová slova pro tvoje hledání jsou link aggregation a pfSense (nebo nějaký jiný podobný projekt).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.